Kristina Traks: kolm tähelepanekut 5-aastastelt elu(poliitika)vaatlejatelt

Kristina Traks
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Traks
Kristina Traks Foto: Toomas Tatar/Postimees

Mida arvab 5-aastane Savisaare uisutamisvideost, meie presidendist või tööst riigikodus? Siin on mõned tähelepanekud minu tütardelt. 

Tuleme uisutamast ning Hanna ja Helena hakkavad arutama Edgar Savisaare ja uisutamise seoseid. Eks nad on ju ka näinud seda kuulsat pühadetervitust, kus keegi Savisaare moodi olend hüppab ja keerutab nagu olümpiavõitja. Areneb dialoog:

Hanna: «Savisaarele meeldib vist väga uisutada.»

Helena (väga enesekindlalt): «Ei meeldi talle midagi uisutada, talle meeldib valetada!»

***

Teadupärast meeldib meie presidendile väga nätsu närida. See ei ole lastel mitte märkamata jäänud.

Hanna: «Mulle väga meeldib meie president Toomas Hendrik Ilves. Aga kahjuks on tal väga kollased hambad, kuigi ta koguaeg närib nätsu.»

Helena (elutargalt): «Närib jah. Ise on Eesti president ja ei tea, et nätsu sees on kahjulikud ained, samad, mis autokummides.»

Hanna: «Jaa, kui autokumme närida, siis lähevad vist tõesti hambad mustaks.»

***

Riigikogu olemust on 5-aastastele päris keeruline seletada. Just selles vinklis, et mis tööd seal siis ikkagi tehakse. Hanna aga seletab asja ise ära:

«Riigikogu on nagu kool. Seal nad istuvad kahekaupa pinkides, kõige ees on õpetaja (spiiker – toim.). Midagi nad seal õpivad. Aga kas koolis tohib tunni ajal niimoodi sõpradega juttu ajada ja ringi jalutada nagu nemad seal teevad? Vist ei tohi…Imelik on see Riigikogu elu…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles