Neli levinud müüti juuste kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised usuvad juuste kohta teatud reegleid, või õigem oleks öelda müüte, mida järgisid juba meie vanavanemad, kuid mis juba aastakümneid tagasi tekitasid kahtlusi. Milliseid müüte ei tasuks uskuda?

Daily Makeover konsulteeris juuksetooteid tootva firma Living Proof juhi Eric Spengleriga, kes lükkas neli levinud müüti pikema jututa ümber.

Müüt: mida tihemini juukseid lõigata, seda paremini need kasvavad

«Juuksed kasvavad peanaha poolt, mitte otstest, seega miks peaks nende lõikamisest kasu olema?» küsis Spengler, ent tunnistas, et tänu juuste lõikamisele kasvavad juuksed aja jooksul tõesti pikemaks kui ilma lõikamata. Spengler sõnas, et kuigi juukselõikus ei mõjuta seda, kui kiiresti juuksed kasvavad, aitab lõikus vähendada katkiseid juukseotsi. Katkised juukseotsad muudavad juuksed ajapikku õrnaks ja kergesti katkevaks, mistõttu on keeruline saavutada soengut, kus kiharad oleksid ühepikkused.

Müüt: kui tõmmata üks hall juuksekarv välja, kasvab kaks tükki asemele

Ilmselt on selle müüdi välja mõelnud naised, kes pelgavad vananemist. «Tegemist on linnalegendiga,» ütles Spengler. «Ühest karvanääpsust kasvab vaid üks juuksekarv.» Mida peaksid tegema need, kes pelgavad halle juukseid? Lase juuksuril teha omale õrnad salgud, mis hajutaks üldist juuksetooni heledamaks.

Müüt: biotiin paneb juuksed kiiremini ja pikemaks kasvama

Spengler ütles, et kuigi on kindlaks tehtud, et biotiin võib muuta juukseid tervemaks ja tugevamaks, puuduvad teaduslikud tõendid selle kohta, et biotiin aitaks neid, kel on õhukesed juuksed. Spengler täpsustas, et biotiin teeb juuksed tugevamaks vaid juhul, kui inimesel peaks olema selle toitainepuudus, seega need, kelle organism saab piisavalt biotiini, ei märka ilmselt mingit erinevust.

Müüt: juukseid tuleks iga päev harjata 100 korda

«Juuste kammimine või harjamine võib ajutiselt juuksekiude siluda ning parandada juuste välimust, kuid samas võib see põhjustada stressi ja juuste katkemist,» ütles Spengler. Eriti palju stressi võib harjamine tekitada siis, kui juuksed on märjad. «Märjad juuksed võivad venida pikemaks. Selle asemel, et iga päev harjaga 100 korda juukseid siluda, haruta juuksepusad harja abil lahti enne juuste pesemist. Pärast kuivata juukseid õrnalt rätiga ja ongi korras,» soovitas Spengler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles