13 asja, mida küpsed mehed kunagi ei tee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord tundub, et praegusel ajal on ühiskonnas unustatud mõned põhiväärtused ja selle tulemusel pole enam inimesed niivõrd küpsed kui mõned põlvkonnad enne meid. Väidetakse näiteks, et 30 on uus 20 ja paljud täiskasvanud mehed käituvad kui hellitatud lapsed. Tegelikult peaks juba 20. eluaastate keskpaigaks olema inimesel niivõrd palju kogemusi, et ta suudaks käituda küpse täiskasvanuna.

Lifehack pani kirja 13 asja, mida täiskasvanud ja küpsed mehed kunagi ei tee. Loe ja mõtle, kas järgmised punktid võivad iseloomustada sind või sinu elus olevaid mehi.

1. Nad ei lase hirmul seista ette nende õnnele ja edule

Hirm – olgu see hirm põrumise ees, hirm kriitika ees või hirm äraütlemise ees – hoiab paljusid mehi pidevalt tagasi. Hirmuga elamine tähendab seda, et inimene on hästi kuulekas ega haara kunagi kinni suurtest võimalustest, mis võib aga negatiivselt mõjutada tema karjääri, armuelu, suhteid ja heaolu. Küps mees teab, et hirm on miski, mida võib ikka aeg-ajalt ette tulla, aga ta oskab sellest üle olla. Küpsed mehed elavad oma mugavustsooni äärel ja julgevad astuda mugavustsoonist välja.

2. Nad ei tee asju vaid selleks, et teistele meele järgi olla

Paljud noored mehed teevad trenni vaid selleks, et naistele muljet avaldada; mõned mehed loevad erinevate veinisortide ja kunsti kohta vaid seetõttu, et teised peaksid neid harituks ja stiilseks. Küpseid mehi aga ei motiveeri see, mida teised neist arvavad – nende tegemised on ajendatud siirast soovist paremaks saada, õppida ja areneda. Nad treenivad selleks, et olla tugevamad ja tervemad; nad loevad ja käivad kursustel, et saada uusi teadmisi ja arendada oskusi, mida nad peavad vajalikuks ja huvitavaks.

3. Nad pole loonud omale kujutluspilti ideaalsest naisest

Paljud suhted lagunevad siis, kui lapsiku mõtteviisiga mees saab aru, et kujutluspilt ideaalsest naisest ei sobi kokku reaalsusega. Naised on täpselt nagu mehed – neil on omad tugevad ja nõrgad küljed, imetlusväärsed omadused ja andeksantavad vead, kired ja hirmud. Küps mees teab seda hästi ja tunneb end naiste seltsis vabalt, võttes naisi kui võrdseid ja arendades seeläbi siiraid ning terveid suhteid.

4. Naiste sõnad või teod ei üllata neid

Kuigi küpsed mehed kohtlevad naisi kui võrdseid, teavad nad seda, et naised ja mehed on teatud asjades suhteliselt erinevad. Juba väikseid poisse ja tüdrukuid kasvatatakse mõnevõrra erinevalt ja naiste ning meeste ajud on erinevalt üles ehitatud. Küpsed mehed mõistavad, et naised suhtlevad, vaidlevad ja suhtuvad asjadesse emotsionaalsemalt kui mehed. Küps mees ei üllatu naise tegude või sõnade peale ja oskab asju näha teise inimese vaatenurgast.

5. Nad ei pea viha

Pereliikmete, sõprade, armastajate ja kolleegide vahel võib ikka esineda hõõrumist. See on vältimatu, kui inimesed veedavad palju aega koos. Ent küpsuse selge märk on see, kui mees suudab pärast tüli maha jahtuda ja negatiivsed tunded unustada. Negatiivsetest tunnetest kinnihoidmine mürgitab suhteid ja muudab inimesi õnnetumaks.

6. Nad ei tunne ebakindlust oma välimuse ja stiili pärast

Veel üks mure, mis paljusid mehi vaevab, on see, et nad ei ole rahul oma välimuse, riietuse või käitumisega. Ebakindlused viivad aga hirmu, ärevuse ja isegi vihani, mis mõjub negatiivselt kogu elule. Ebakindlad mehed ei julge eksperimenteerida moega ja nad ei taha, et neid peetakse naiselikeks. Nad ei tunne end oma nahas mugavalt. Küps mees on aga oma välimusega rahul ja tal on ainulaadne stiilitaju. Ta ei hooli sellest, kas teised kiidavad tema rõivavalikud heaks või mitte.

7. Nad suhtlevad regulaarselt oma perega

Mida vanemaks me saame, seda olulisemaks muutuvad meie jaoks tugevad sidemed oma perega. Mõnel juhul pole pereliikmetel kerge oma suhteid hoida, kuid enamik inimesi leiavad selle aja, et olla koos pere, sugulaste, naise ja lastega.

8. Nad ei lase teistel end kiusata

Üks asi on see, kui mees ise on ülbe, aga hoopis teine lugu on siis, kui mees suudab enda eest seista. Paljud ebaküpsed mehed seda kahjuks ei oska. Küpsel mehel on eneseaustus, enesekontroll ja enesekindlus, et seada ja hoida kindlaid piire – kui teised inimesed üritavad teda lükata liiga kaugele või kiusata, siis need mehed seisavad kindlalt kahe jalaga maa peal. Neid ei saa sundida tegema midagi, mida nad teha ei taha, samuti ei lase nad teistel endast üle astuda. Nad on võimelised probleeme lahendama sõnade abil, neil pole vaja teiste peale karjuda või vägivalda kasutada.

9. Nad ei virise, kui nende teel on väljakutseid

Küpsed mehed ei leia, et vingumisest ja virisemisest võiks mingit kasu olla. Kui küpse mehe teele satuvad raskused, suudab ta jääda vaoshoituks ja leida probleemidele sobivaid lahendusi. Ta on sageli nõus tegema ohverdusi, et lahendada suuri probleeme. Need mehed järgivad üht lihtsat reeglit: kas tegutseda edasiviiva plaani järgi või püsida rahulikult, kuni plaani väljamõtlemiseni. See tekitab neid ümbritsevates inimestes rahutunnet ja positiivsust.

10. Töö pole nende jaoks midagi igavat, mida peab hambad ristis taluma

Kuigi paljud inimesed teevad tööd vaid selleks, et palka saada ja nad ei suhtu oma töösse kirglikult, teab küps mees, et igat tööd tehes tuleks anda endast parim ja leida võimalusi, kuidas oma karjääri edasi arendada. Küpsed mehed teavad, et mõned inimesed võivad neist sõltuda, seega karjäär on nende jaoks prioriteediks.

11. Nad ei karda tegutseda ja raskeid otsuseid langetada

Iga inimese elus võib ette tulla päevi, mil peab langetama raskeid otsuseid ja kui tuleb mõelda ning tegutseda kiirelt. Kui küps mees soovib oma kaaslase välja viia, broneerib ta aegsasti restoranis laua. Kui ta soovib ametikõrgendust, lepib ta kokku kohtumise oma ülemusega. Ent ärge arvake, et küpsed mehed oskavad alati igas olukorras õigesti käituda, aga nad annavad endast parima ja loodavad alati kõige positiivsemale tulemusele.

12. Nad ei sea omale ebarealistlikke eesmärke

Paljud inimesed peavad sageli pettuma, kuna nad on seadnud omale ebarealistlikke eesmärke ega suuda neid saavutada. Oluline küpsuse märk on see, kui inimene suudab seada omale realistlikke eesmärke ning on enda vastu aus. Küps mees on kannatlik ja teab, et oluline pole saavutada lühiajalisi eesmärke, vaid hoopis püsivaid eesmärke.

13. Nad ei tegutse oma ego või hetkeemotsioonide ajel

Tõeliselt küpset meest iseloomustab see, et ta suudab oma egot kontrollida ja mõtleb enne, kui tegutseb. Ta mõistab, et teatud tegudel võivad olla soovimatud tagajärjed ja planeerivad oma tegemisi pikalt ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles