Testi end: missugune ema sa oled?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas pead end terviseteadlikuks ökoemmeks nagu Gwyneth Paltrow või vabameelseks rokiemmeks nagu Gwen Stefani? Kas laste saamine muutis su elu pingelisemaks või oli see ainuõige samm? 

Jenny Scott koostas emadele nõuanderaamatu «How To Be A Hip Mama Without Losing Your Cool» (kuidas olla moodne emme ilma endast välja minemata - toim.), kus on toodud ka test, mille alusel saab iga ema end proovile panna. See osa, milles sul esineb kõige rohkem jaatavaid vastuseid, määrab, missugune ema sa oled, kirjutab Daily Mail.

A osa

  • Kas tellid tavaliselt kohvikus omale piimakohvi ja võtad selle topsiga kaasa?
  • Kas sul on lai valik päikeseprille, mida sa kannad peamiselt vaid peavõruna, et juuksed ei vajuks silmadele?
  • Kas oled kunagi käinud beebisõbralikus spaas?
  • Kas su lapsel on nädalas rohkem kui kolm trenni või muud koolivälist tegevust?

B osa

  • Kas oled kunagi kogemata kuivatanud oma nägu pepu puhastamiseks mõeldud salvrätiga, sest ajasid selle segamini käterätiga?
  • Kas oled kunagi püreestanud beebile köögivilju, seejärel lisanud sinna vett ja joonud ise seda smuutina?
  • Kas oled kunagi kasutanud suurt salli beebi rinnal kandmiseks?
  • Kuigi su elu on pärast lapse saamist muutunud kiiremaks, kas leiad endiselt aega, et sõbrannadega koos joogas käia?

C osa

  • Kas sinu kingakollektsiooni kuuluvad roosad kingad?
  • Kas käisid sel aastal sõbrannadega klubides?
  • Kas su igapäevased jalanõud on tennised?
  • Kas su lapsele kingiti sünnipäevaks lastele mõeldud kõrvaklapid?
  • Kas su lapsel on mõni T-särk või muu rõivaese, millel ilutseb Rolling Stonesi logo – punased huuled ja keel?

D osa

  • Kas poetad beebi mähkmekotti ka punase huulepulga?
  • Kas naudid muretult õhtul šokolaadi ja veini?
  • Kas vajutad Facebookis ja Instagramis «meeldib» rohkem kui viis korda päevas?
  • Kas helistad pidevalt sõbrannadele, et rääkida oma järjekordsest äriplaanist, millesse tahad neid kaasata?

Kõige rohkem jaatavaid vastuseid A osas: mänguväljaku emme

Selle emme lähenemist tunned tavaliselt lõhnast, kuna teda ümbritseb alati hinnalise Chaneli parfüümi pilv. Tal on ideaalses korras juuksed, laitmatu huulevärv ja kaunis sära põskedel. 

Ta on ema, kelle puhul palju arvavad, et teda abistab suur teenrite armee. Kõik teised emmed loodavad, et nad saavad kasvõi korraks piiluda just selle emme koju, kuna seal on imekaunis sisekujundus ja kuuldavasti pakutakse seal alati parimaid veine.

Kõige rohkem jaatavaid vastuseid B osas: kuum ökoemme

Selle emaga vesteldes võid olla kindel, et ta tekitab sinus millegipärast süümepiinu. Olgu põhjuseks see, et teie pere tarbib lehmapiima või see, et su lapse dušigeel sisaldab parabeene. 

Lisaks emaks olemisele on see naine võtnud oma eesmärgiks maailma päästa. Ta on rahul sellega, et tema tervislikud eluviisid on ta lastele eeskujuks ja ta tahab, et ka kõik teised mõistaks, et ilusat välimust ja head enesetunnet pole sugugi raske saavutada.

Kõige rohkem jaatavaid vastuseid C osas: vabameelne rokiemme

Selle ema partneriks pole mingi tavaline mees – tema partner on kas populaarse rokibändi trummar või lausa solist. Naise sõbrad on kõik rohkem või vähem tuntud.

Talle ei paku pinget sport ja ta ei veeda pikki tunde jõusaalis, et end vormi ajada. Sel emal pole üldiselt aega kooli või lasteaia juures teiste emadega juttu ajada, kuna lahedaks rokiemmeks olemine on kui täiskohaga töö.

Kõige rohkem jaatavaid vastuseid D osas: perfektsionistist emme

See ema tahab kõike saada ja ta on enda suhtes väga nõudlik ning kriitiline. Talle ei piisa sellest, et ta on hea ema, ta tahab ka näha hea välja ja olla enesekindel – see ema on väga uhke. 

Tema arvates ei tähenda lastesaamine seda, et naine võiks oma välimuse unarusse jätta. Pärast laste sündi võttis ta kaalust alla, osales kahel maratonil ja lõi oma firma. Aga ta pole üldse võistlushimuline, ta on pigem sõbranna, kes võiks igal naisel olla. Ta on toetav, inspireeriv ja motiveeriv. Ta võib vabalt veeta õhtu hea raamatu seltsis või hoopis sõbrannadega klubis tantsides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles