Üllatavad asjad, mis võivad mõjutada palganumbri suurust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks saada oma töö eest kopsakamat tasu? Töökus, usinus, head töötulemused ja pidev õppimine ning arenemine mõjutavad kindlasti seda, kui palju sa palka saad, ent lisaks neile on veel mõned asjad, mis võivad palga suurust mõjutada.

Palka võivad mõjutada vähem silmapaistvad oskused, näiteks see, kas sa suudad oma kolleege «lugeda» või kui pikk sa oled. Shape.com pani kirja neli üllatavat asja, mis mõjutavad palganumbri suurust.

1. Emotsionaalne intelligentsus

Oskus teiste inimeste tundeid mõista (mida teadlased nimetavad emotsioonide äratundmiseks) on seotud sellega, kui palju sa aasta jooksul palka saad, näitas Saksamaal läbi viidud uuring. Emotsionaalsed oskused aitavad töödelda sind ümbritseva keskkonnaga seonduvat infot ja aitavad seda infot kasutades kontoris paremini toime tulla. Tänu sellele võid sa olla suuteline paremaid töötulemusi saavutama ja saad rohkem palka. 

2. Hinded algklassides

Kui olid lapsepõlves väga toimekas ja tubli, siis teenid täiskasvanuna ilmselt suuremat palka. Suurbritannia teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et 7aastaste matemaatika- ja lugemisoskus ennustas ette nende sotsiaalmajanduslikku seisundit täiskasvanuna. 

3. Välimus

Teadlased on kindlaks teinud, et atraktiivsemate naiste palk võib tõenäolisemalt tõusta kui vähematraktiivsete naiste palk. Samuti on kindlaks tehtud, et ülekaalulised naised teenivad keskmisest vähem ja pikad naised teenivad keskmisest rohkem.

4. Nime pikkus

Karjääriteemaline veebileht TheLadders tegi kindlaks, et pikema nimega inimesed võivad teenida vähem kui lühema nimega inimesed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles