Kuus märki, et sinu kallimast saaks hea abikaasa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks tähtsamaid otsuseid, mille inimene oma elus langetab, on see, kellega abielluda. Ometi tundub, et paljud ei mõtle seda piisavalt hästi läbi ja abielu lõpeb lahutusega. Miks see nii on? Üheks põhjuseks võib olla asjaolu, et meil kõigil pole võtta head abielueeskuju, mida järgida. Samuti võib meid kimbutada hirm üksi jäämise ees.

Kahjuks abielluvad paljud inimesed ilma, et uuriksid eelnevalt partneri kohta välja mõned olulised asjad. Näiteks ei pruugi sa teada, et su äial on alkoholiprobleeme või et ämma peres esineb vaimuhaigusi. Me usaldame pimesi oma kallimat ega esita talle olulisi küsimusi, kirjutab Huff Post.

Viis küsimust, mida võiks potentsiaalsele partnerile esitada:

  1. millega tegelevad tema vanemad? Uuri julgelt abielulahutuste, vaimsete häirete ja sõltuvuste kohta. Ära pelga esitada küsimusi, mis võivad sind hiljem põlvist nõrgaks võtta. Parem on selliseid asju eelnevalt teada, sest mõned neist võivad olla pärilikud.
  2. kuidas lahendab kallim tavaliselt konflikte? Ära eelda, et kallim saab alati probleemidega hakkama. Kas ta vastutab oma tegude eest või süüdistab teisi? Kas ta pigem väldib konflikte või võtab neid kui võimalusi arenguks?
  3. kuidas suhtub kallim lastesse? Mitut last ta omale tahaks? Kas tema arvates peaks paarisuhtes olevad inimesed kodutöid ja lastega seotud vastutust jagama?
  4. kuidas ta suhtub petmisesse? 
  5. kuidas ta suhtub lahutusse? Millist lahendust näeks tema siis, kui teie suhtes esineb probleeme?

Esimese asjana tasuks partneri kohta välja selgitada need asjad, mis on sinu jaoks väga olulised. Pea meeles, et sa ei pea leppima vähemaga, sa ei pea tegema järeleandmisi, kui sinu ja kallima põhimõtted ei ühti.

Samas pea meeles, et ideaalset kallimat pole olemas. Küsi endalt, kas kallim kohtleb sind nii, et sinust saab parem inimene? Kui vastus on eitav, küsi endalt, kas lepid vähemaga, kui oled tegelikult ära teeninud?

Viis asja, mis peaks iseloomustama teievahelist keemiat, kui oled leidnud õige partneri:

  1. tunnete end koos olles mugavalt ja teil on lihtne leida lähedust. Te mõlemad tunnete, et saate jääda iseendaks.
  2. tunnete suhtes end turvaliselt. Partner suudab enda eest hoolitseda ja sina julged partneriga olla haavatav ja aus.
  3. teil on koos lõbus. Paarid, kes oskavad koos lõbutseda, kogevad rohkem intiimsust ja kaitsevad end elus paremini stressi eest.
  4. tunnete teineteise vastu tõeliselt suuri tundeid ja kirge. Teie vahel on tugev seksuaalne keemia.
  5. tunnete, et teie vahel on austus. Aktsepteerite, imetlete ja austate teineteist sellistena, nagu te olete. Kui te ei austa teineteist, siis hakkab see ajapikku suhtes keemiat vähendama, kuni lõpuks pole enam midagi järgi.

Kas oled kunagi mõelnud, kas sinu partner on sulle ikka õige või raiskad sa lihtsalt oma aega? On täiesti arusaadav, et soovid enne abiellumist sellele küsimusele kindlat vastust leida. Ära satu paanikasse ega torma abiellu vaid seetõttu, et sulle tundub, justkui su aeg oleks otsakorral.

Kuus märki, et sinu partnerist saaks hea abikaasa:

  1. imetled oma partnerit. Sulle meeldib ja sa austad teda kui inimest. Kui sa ei suuda austada seda, kuidas teine inimene on otsustanud oma elu elada ega imetle teda, siis on raske hoida suhet elus.
  2. su partner on usaldusväärne, sest ta peab kokkulepetest kinni. Tema teod ja sõnad on omavahel kooskõlas. Kui räägid talle midagi isiklikku, võid kindel olla, et ta hoiab su saladust.
  3. partner leiab sinu jaoks alati aega. Ta on seadnud sinu enda prioriteediks, sest ta hindab teie suhet. Ka siis, kui tal on kiire, on tal sinu jaoks aega. 
  4. ta räägib vabalt asjadest, mis pakuvad sulle huvi ja küsib sinu hobide, sõprade ja pere kohta. Ta hindab sind sellisena nagu sa oled ja ta ei taha sind muuta.
  5. ta tekitab sinus hea tunde. Partner, kes sinust tõeliselt hoolib, suudab tõsta su enesehinnangut. Ta hindab sind ja teeb sulle komplimente.
  6. 6. teil on ühised unistused. Unistuste ja eesmärkide jagamine võib aidata elu rohkem hinnata. Kui partneritel on ühine siht, siis ei suuda abielus esinevad tõusud ja mõõnad neid kõigutada. 

Kui sulle tundub, et partner on sinu jaoks õige, aga sa kardad pühendumist, mõtle sellele: ükski suhe pole probleemidest prii ja sina oled ära teeninud suhte, mis teeks sind õnnelikuks. Kui sa praegu veel ei mõtle nii, hinda seda, mis sul hetkel on ja kuhu sa oled jõudnud. Mõtle, mis hoiab sind tagasi saamast suhet, mis pakuks sulle rahuldust ja rõõmu? Kõige parem partner on see, kes teeb sulle komplimente ja toob esile sinu parimad omadused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles