Valed, mis on hävitanud suhteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks asi, mis võib suhtele hävitavalt mõjuda, on valetamine. Huff Post uuris naistelt, millised valed on nende suhteid lõhki ajanud.

Mehel oli salajane perekond. «Ta ütles mulle, et on vallaline. Tuli välja, et ta  oli abielus ja tal oli kolm last.»

Mees oli töötu. «Mu eks lasti töölt varastamise pärast lahti, aga ta teeskles, et käib edasi tööl. Ma sain sellest teada siis, kui mu toakaaslase printerisse oli paber kinni jäänud ja sellel paberil oli pool mu mehe CVst. Kui me küsisime temalt selle kohta, tunnistas ta, et ta lasti lahti ja pole juba nädalaid tööl käinud.»

Mehel oli mitte eriti salajane afäär. «Mu endine kallim pettis mind siis, kui ta oli vahetusüliõpilasena välismaal. Ta ei üritanud seda eriti varjata ja ma küsisin temalt selle kohta. Ta muudkui valetas. Siis nägin Facebookis fotot temast ja tema uuest kallimast. Ma jätsin ta maha ja ta karjus mu peale. Üritasime lühikest aega oma suhet parandada, aga mees ei saanud aru, miks ma ei tahtnud, et ta selle naisega läbi käiks. Rumal mees.»

Mees valetas kodus elamise kohta. «Mina ja mu eks olime pikamaasuhtes. Ta valetas mulle üheksa kuud, et elab üksi, kuigi tegelikult elas oma ema ja õega. Ma poleks hoolinud sellest, et ta elab emaga, aga kui ma lõpuks otsustasin talle külla minna ja ostsin juba lennukipiletid ära, tunnistas mees lõpuks üles. Tagasi vaadates oli see suur ohumärk ja tegemist oli väga ebakindla mehega.»

Mees teeskles, et on keegi teine. «Mees ei valetanud vaid ühe asja kohta. Ta ütles, et on keegi, kes ta tegelikult polnud: rahulik, mõistlik mees, kes uskus võrdsusesse ega kritiseerinud teisi. Tegelikult oli ta ülbe, väga armukade, kontrolliv ja konservatiivne. See kõik tuli aegamisi välja, kuid ma olin selleks hetkeks juba temasse armunud.»

Mees valetas oma vanuse kohta. «Mu eks valetas kolm aastat oma vanuse kohta. Kui me kokku saime, olin mina just saanud 17, tema väitis, et on 25aastane. Ma ei mäleta enam, kuidas ma sellest teada sain, aga tegelikult oli mees meie suhte alguses üle kolmekümne. Ma teadsin, et pean ta maha jätma, aga see võttis kaua aega, kuna mees oli minuga emotsionaalselt kõvasti manipuleerinud.»

Mees varjas pere rahalist seisukorda. «Mu ekskaasa valetas selle kohta, et maksab iga kuu korralikult majalaenu. Ma sain sellest teada siis, kui meilt taheti kodu ära võtta. Tuli välja, et mehel oli hasartmängusõltuvus.»

Mees teeskles, et ei tunne oma armukest. «Mees väitis, et ei tunne seda naist, kes toidupoes tema poole pöördus. Hiljem sain teada, et mees oli selle naisega seksinud MINU auto esiistmel (mehel olid sellest oma telefonis fotod). Lõpuks tulid välja veel e-kirjad ja sõnumid ning meie 3,5 aastat kestnud suhe sai läbi. Terve selle aja, kui olime koos, oli mees ringi lasknud võõraste naistega. Kogu meie suhe oli vale.»

Mees valetas, et ta on pärit Norrast. «Mu eks väitis, et ta on pärit Norrast. Selle kinnituseks oli ta norra keele veenvalt selgeks õppinud ja tal olid Norra sõbrad, kes uskusid samuti, et mees on sealt pärit ja mees teadis täpselt seda piirkonda Norras, kus tema sõnul oli ta kodu. Ta väitis, et on käinud ka Norra sõjaväes, et ta on väga jõukas ja tegelikkusest vanem.»

Mees valetas kõige kohta. «Olin suhtes mehega, kes valetas absoluutselt kõige kohta. Ta ei suutnud oma valesid jälgida ja rääkis mulle kolm erinevat lugu sellest, kuidas ema ja tädid teda kasvatasid. Ta valetas palju oma pere kohta, kes ei tahtnud temaga tegemist teha. Ta valetas, et tal on maovähk ja asi läks nii kaugele, et ma viisin ta juba haiglasse, veetsin temaga seal tunde, kuni mees otsustas omavoliliselt lahkuda. Tuli välja, et tegelikult oli ta täiesti terve. Nüüd oskan inimesi paremini hinnata, kuid pidin seda raskel moel õppima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles