«C-komandos» vanaema tragöödia: miks ei antud mulle võimalust lapsendamiseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: C-komando

Täna kell 22.30 on Kanal 2 probleemsaate «C-komando» keskmes vanaema Helle, kes on mures oma kolmeaastase lapselapse pärast. Laps anti vanaema teadmata lastekodust ära kasuperesse, kuigi vanaema soovis lapselapse hooldusõigust endale.

Helle lugu sai alguse mitu aastat tagasi, kui Helle poja naine last ootas. Juba siis närisid tulevast vanaema kahtlused, kas noored saavad peagi sündiva lapse kasvatamisega hakkama. Helle pojal puudus kindel sissetulek ja ta põdes tugevat depressiooni. «Mõtlen viimaseid sõnu, mis poeg siin koridoris ütles: «Ema, mul läheb katus sõitma.» See oli juba üks ohumärk, millest oleks pidanud kinni hoidma,» meenutab Helle saates.

Foto: C-komando

Kuigi Helle meel oli ärev, tuli naisel mõneks ajaks Soome tööle sõita. Kahtlused leidsid kinnitust ja Eestisse naastes avastas Helle, et tema lapselaps on toimetatud lastekodusse. Sellest ajast peale on vanaema Helle pidanud lootusetut võitlust nii valla kui lastekodu juhtkonnaga, et lapselapse hooldusõigust endale saada. Tänaseks on Helle lapselaps koha leidnud hoopiski kasuperes.

«C-komando» otsustas olukorda selgust tuua. Mis juhtus Helle poja perega vanaema äraoleku ajal? Miks on langetatud otsus, et Hellele ei anta tema lapselast kasvatada? Miks anti lapselaps hoopis asendusperre?

Kanal 2 probleemsaate «C-komando» hooaja viimane saade on eetris täna kell 22:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles