Kolm fakti, mis muudavad kaalulangetuse kergemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui vaid mõte sellest, et peaksid kaalus alla võtma, tekitab sinus vastakaid tundeid, siis siin on sulle hea uudis: kaalulangetus ei pea olema sugugi hirmutav ettevõtmine! See peaks olema hoopis põnev protsess, mille tulemusel tunned end paremini ja näed parem välja.

Järgnevalt on välja toodud kolm fakti, mis tõestavad, et kaalulangetusse ei pea suhtuma sugugi dramaatiliselt, kirjutab womenshealthmag.com.

1. Üks halb päev ei riku veel su tulemusi

Paljud naised on enda peale pahased, kui nad pole ühel päeval võimelised oma kaalulangetusplaani järgima, kuid fakt on see, et füüsiliselt pole võimalik 24 tunniga kuigi palju kaalus juurde võtta. Seega, üks libastumine ei nulli su saavutusi ära, aga kui range peaks enda vastu üldse olema, et kaalus alla võtta? Ilmselt mitte nii range, kui oled siiani arvanud. Ekspertide hinnangul võiks oma kaalulangetusplaane järgida umbes 80 protsendi ulatuses ja jätta ülejäänud 20 protsenti n-ö puhvriks.

2. Kaalu ei tasu alati uskuda

Kas kaalule astudes märkad, et oled kaalus üle poole kilo juurde võtnud? Ära muretse, see on normaalne. Inimese kehakaal kõigub igapäevaselt kuni 1,5 kilogrammi. Kehakaalu kõikumine sõltub mitmest asjast, näiteks sellest, kui palju oled vedelikku ja kilokaloreid tarbinud, kui palju oled end liigutanud, palju maganud ja kas tunned stressi või mitte, samuti mõjutab naiste kehakaalu näiteks menstruatsioon. Kui toitud tervislikult ja teed regulaarselt trenni, ära mine endast välja, kui kaal näitab veidike suuremat numbrit, kui lootsid. 

3. Ka väikesed muudatused võivad anda suuri tulemusi

Selleks, et kaalus alla võtta, ei pea oma elustiili täielikult muutma. Sea omale realistlikke eesmärke, sel viisil ei ole kaalulangetus niivõrd hirmutav protsess. Kaalulangetuse alustamiseks on oluline võtta väikeseid ja teostatavaid samme - kõnni rohkem, viska välja rämpstoit, tee ise süüa, mine varem magama jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles