Kontori kohvimasina varjatud oht

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui mõelda kontoris kõige räpasema koha peale, meenub esiteks tualett. Tegelikult võib kõige kergemini nakkuse saada hoopis kohast, kust saab kohvi.

Arizona ülikoolis tehti uuring viiruste leviku kontrolliks ja leiti, et kõige ohtlikum on puhkeruum, kus töötajad joovad kohvi. Viiruse leviku jälgimiseks saastati ühe 80 töötajaga asutuse uksed MS-2 viirusega, mis pole inimestele ohtlik. Kõigest nelja tunniga jõudis viirus 60 protsendi töötajate kätele ja seda suuresti «tänu» kohviaparaadile, kirjutab Woman’s Day.

Peamiste viiruseallikatena tulid välja ka telefonid ja lülitid, kuid kohvikann osutus siiski kõige suuremaks süüdlaseks. Kuigi uuringus oli tegu tavalise kohvimasinaga, on suure tõenäosusega sama saastunud ka masinad, kus tuleb joogi saamiseks nupule vajutada.

Õnneks on viirustest pääsemiseks väga lihtne lahendus – pärast joogi valamist pese käsi! Uuringust selgus ühtlasi, et tänu käte pesemisele eemaldati viirus kätelt 80-99 protsendi ulatuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles