Galerii: Iris Janvieri suurejooneline moeetendus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodumaine moebränd Iris Janvier näitas Tallinn Fashion Weeki raames esimest korda oma uut kollektsiooni.

Suurejooneline moeetendus toimus 24. oktoobril kell Salme kultuurikeskuse suures saalis.

Prantsuskeelne Iris Janvier tähendab jaanuari iirist. Pisike suve tükike keset õrna talve, kuid pakaseliselt külm ning peente aroominootidega. Meie visiooni naiselikkusest moodustab eredusest, särast, päikeselisusest ja õrnusest koosnev geomeetriline ansambel. Hooaja inspiratsiooni dominandiks on Jaapani traditsiooniline kunstivorm origami.

Kuigi geomeetrilised vormid on läbi aja meie lõigetes esinenud, mängivad nad seekord suuremat rolli, meenutadeskokkuvolditud lillemotiive. Samuti on iiris ning selle struktuuri erinevad osad fookuses selle kollektsiooni digitaalsetes printides ja ehetest, mis on disainitud ning toodetud spetsiaalselt selle kollektsiooni jaoks. 

EKA lõpetanud ehtekunstnik Birgit Skolimowski sai inspiratsiooni lavaehete tegemisel Iris Janvieri uuest loomingust, lihtsatest puhastest vormisest ning küpsetest värvidest. Pisut ka nimest ja lillest Iris. Kõik kokku saigi üheks naiselikuks vormiks, mille seekord vormistasime peaeheteks.

Uus kollektsioon on äratuntavalt värske ja ergas, kuid samas naiselik ja romantiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles