Peamised vead, mida lokitange kasutades tehakse

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõne lokkis salguga saab anda argipäevasele soengule hoopis teise jume. Sama nipp kehtib ka lühikeste juuste puhul. Aga kui sa pole lokitangide kasutamisega harjunud, on suur võimalus, et kasutad neid valesti ja rikud oma juukseid.

Lokitange on saadaval väga erinevates suurustes. Kui sul on lühikesed juuksed, peaksid kasutama peenemaid lokitange. Pikemate juustega on võimalus kasutada ka väga laiu lokitange – suuremate tangidega jääb keerd vaid salgu otsa, teab Cosmopolitan.

Kui sul on väga paksud juuksed, kasuta klambreid, et juuksesalke teineteisest paremini eraldada. Sage viga ongi liiga paksude salkude koolutamine, mis jätab ebaühtlase ja lohaka tulemuse. Lahtiste juuste kinnitamine aitab paremini keskenduda ühtlaste salkude koolutamisele. Kõige lihtsam on alustada lokitamist kuklast ja liikuda järk-järgult pealae poole.

Kui vähegi võiamlik, väldi juuste liigset kuumutamist ja ära kasuta kõige suuremat kuumust, mille tagajärjel võivad juuksed pöördumatult kahjustuda. Väga õhukesi ja õrnu juukseid tohib koolutada vaid kõige leebema kuumusega. Kui lokitangide ost on alles ees, vaata kindlasti, et tangidel oleks võimalus kuumust timmida. Enamasti piisab vaid kümnest sekundist, et lokk jääks sisse.

Algajad koolutavad sageli oma lokke suvaliselt ja eri suunas. Kui su eesmärk on lokkide abil nägu raamida, siis peaksid lokid olema suunatud näost eemale, pea taha. Paremale poole lokke tehes suuna ka lokid paremale ja vasakul peapoolel vasemale.

Tihti eksitakse ka selle vastu, et koolutatakse niiskeid juukseid. Paraku on just märg juus kahjustustele eriti vastuvõtlik. Kui tahad pärast pesemist lokitangidega soengut teha, siis lase juustel õhu käes täielikult ära kuivada või aita kuivamisele fööniga kaasa. Isegi kerge niiskus mõjub juuksekarvale kahjustavalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles