Viis asja, mida mõistavad kõik emad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Iga ema, kes veedab oma päevi lastega kodus olles, teab, et väljaminek on kui väikese armee ettevalmistamine sõjaks. Aga lastel on ju tarvis värsket õhku ja kui nad päeva jooksul korralikult ära väsitada, siis võid olla kindel, et sind ootab ees rahulik õhtu.

See on vaid üks vähestest asjadest, mida emad teavad. Huff Post pani kirja viis asja, mida mõistavad kõik emad.

Lapsed võivad tõesti üleöö või lõunauinaku ajal kasvada

Emad teavad, et laps võib magamise ajal kasvada, aga ürita mainida seda oma mehele ja ta vaatab sind nii, nagu sa oleksid just midagi eriti uskumatut üles tunnistanud. Ent see on tõesti tõsi, lapsed võivad magamise ajal märgatavalt kasvada.

Pole midagi tüütumat mehest, kes teeskleb, et ta ei tea, kuidas laste eest hoolitseda

Mehed, kui olete jäänud lapsega üksi koju, ärge helistage pidevalt naisele ega kurtke, et te ei tea, mida teha. Kas andsid lapsele süüa? Vahetasid mähet? Proovisid temaga mängida või talle laulda? Kui üritad naist lapse nutuga koju tagasi meelitada, siis on tegemist manipuleerimisega. Lase naisel mõnikord üksi kodust väljas käia, et ta ei unustaks, mis tunne on olla inimene.

Lapsed käituvad kõige halvemini siis, kui ema on läheduses

Head emad, kas teile ei tundu, et lapsed käituvad kordades halvemini siis, kui teie olete läheduses? Kui jah, siis olete asjast õigesti aru saanud, sest just nii need pisikesed paharetid kipuvad tegema. Kui võrrelda päevi, mil lapsed on isaga kodus ja päevi, mil lapsed on emaga, pole kahtlustki, et emaga olles meeldib lastele rohkem viriseda ja vinguda.

Söögitegemine võib olla äärmiselt kurnav

Söögitegemine võib olla väga nauditav, aga kui pead valmistama süüa lastele, kes kisavad võidu, et ei söö üht või teist asja, siis ei teki küll mingit tahtmist köögis olla.

Enne laste saamist ei mõelnud sa sellele, et oled võimeline kellelegi viga tegema

Kui sul polnud veel lapsi, siis arvasid, et kui keegi teeks sulle või su lähedastele liiga, seisaksid sa kindlasti enda ja teiste eest. Pärast seda, kui said lapsed, tead kindlalt, et kui keegi teeks su lapsele liiga, oled sa kõigeks valmis, et teda kaitsta. Kõigeks. Lastesaamine muudab meid «tegutse enne, küsi küsimusi hiljem» inimesteks, sest kui keegi teeb meie võsukestele haiget, ei saa asjale olla mingit õigustust. Talle tuleb kätte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles