Uuring: pingeolukorras on naised meestest paremad otsustajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meeste ja naiste otsustusprotsessid on reeglina üsna sarnased, aga kui mängu tuleb stressihormoon kortisool, siis on üks sugupool teisest ees. Nimelt tegid närviteadlased kindlaks, et pingeolukorras on naised meestest paremad otsustajad.

Kuigi muutus kortisooli tasemes võib olla minimaalne, annab see teadlaste hinnangul naistele siiski olulise eelise, sest naiste otsustusvõime on sel hetkel meeste omast parem, vahendab YouBeauty.

Antud teemat uurinud teadlased sõnasid, et naised koguvad meestest rohkem infot, kaaluvad läbi plussid ja miinused ning otsustavad alles siis, kuidas oleks kõige õigem käituda. 

Kui naised langetavad pingelises olukorras paremini otsuseid, siis täheldasid teadlased, et kortisooli taseme tõus võib panna mehi hoopis rohkem riskima. Uuringu käigus selgus, et mehed keskendusid rohkem suurtele võitudele, kuigi nende tõenäosus võis olla väike ja riskifaktor väga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles