Lugeja kirjutab: unistus täiuslikust mehest sai tõeks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Anonüümseks jääda soovinud lugeja kujutas sõbranna eeskujul ette, milline võiks olla tema ideaalne kaaslane. Endalegi üllatuseks kohtaski ta sellist meest, kelles olid kõik need omadused, mida ta hindab.

Ma olin suhtes, mis oli kestnud juba kaks ja pool aastat ning ma polnud sellega üldse rahul. Mees oli väga kontrolliv, alavääristas pidevalt mind ja mu vanemaid ning ma teadsin, et see suhe tuleb lõpetada. Teadsin, et ta ei muutu (kui siis ainult hullemaks) ja sellise mehe kõrval mul tulevikku pole. Paraku ma kartsin teda ja soovisin kogu hingest, et hoopis tema oleks see, kes minu maha jätaks või leiaks kellegi uue.

Ühel päeval, kui mul oli vaba päev, helistas sõbranna ja kutsus mind endale külla. Kuna mees oli tööl, siis läksingi. Nagu ikka, läks jutt suhete ja armastuse peale. Sõbranna rääkis, et tal oli ka eelmine aasta lõppenud pikalt kestnud kehv suhe. Olles olnud mitmeid kuid juba lahus, oli talle külla tulnud üks teine sõbranna, kes pokaali veini kõrval tegi ettepaneku panna kirja oma unistuste mehe tunnused. Sõbranna hakkaski siis nimekirja koostama, ise veel naerdes, et sellist meest pole ju olemas. Mõni nädal läks mööda ja ta oli tutvunud ühe meesterahvaga (nüüdseks on nad koos olnud juba 3 aastat), kes nüüd tagantjärgi vaadates vastab igale punktile sõbranna koostatud nimekirjas. Kuna tema unistuste mees oli siiski olemas olnud, julgustas ta ka mind samasugust nimekirja tegema. Ta rõhutas, et nimekiri peab koosnema ainult omadustest, mida soovid, ehk eitust kasutada ei või, sest see peab olema positiivne. Näiteks kui soovid, et mees poleks paks, siis paned kirja, et oleks sportlik või kõhn jne.

Järgmine päev tööl olles mõtlesin ma sõbranna jutule ja otsustasin ka samalaadse nimekirja teha. Kaotada polnud ju midagi. Kuna mul oli antud suhe veel käsil ja vägagi hästi teada, mida ma mehes näha ei soovi, siis polnud selle nimekirja koostamine üldse keeruline. Nimekiri sai üsna pikk, kuna paningi sinna kirja kõik, mida vähegi mehes hindan ja millest unistanud olin. Kui nimekiri sai valmis, panin selle oma lauasahtlisse ja sinna see jäi.

Möödus umbes kuu ja ma leidsin uue töökoha. Viimaseid päevi tööl olles koristasin oma sahtleid ning leidsin ka oma «unistuste mehe» nimekirja. Vaatasin veel kõik punktid korra üle ja siis rebisin paberi katki ja viskasin ära. Ei saanud ju riskida, et viin selle koju ja elukaaslane selle leiab ning siis mingi stseeni korraldab.

Möödus umbes pool aastat ja ühel öösel, kui olin komandeeringus teises linnas, jättis mu elukaaslane mind sõnumi teel maha, kuna tema arvas, et petan teda. Loomulikult polnud see tõsi. Algul olin segaduses, kuna sõnum äratas mind unest üles ja ma ei saanud midagi aru. Hommikul aga selgelt mõeldes taipasin, et see ongi minu pääsetee, mida nii kaua oodanud olin.

Koju jõudes üritas mees ära leppida ja vabandada, et oli armukadedusest sellise sõnumi saatnud. Tema oli mõelnud, mis ma seal teises linnas ikka muud teen, ju on ikka põhjust armukade olla. Veidi järele mõeldes oli aga talle endalegi rumal tundunud tühja koha pealt niimoodi arvata. Mina aga ei võtnud enam vedu ja ütlesin, et kui läbi, siis läbi. Hakkasin ka uut korterit otsima ning senikaua, kuni veel midagi leidnud polnud, magasin diivanil.

Lahkuminekust möödus umbes kuu ja ma kohtasin ühte noormeest, kes tundus kohe esimesest silmapilgust mulle väga sümpaatne. Teda tundma õppides mõistsin, et tema ongi minu ideaalmees. Temas olid olemas kõik need omadused, mida ma oma nimekirjas soovinud olin ning rohkemgi veel. Ta on lihtsalt võrratu: õrn, hell, hoolitsev, peremeelne, teeb kodutöid, on intelligentne, kuldsete kätega, töökas jne. Võiksin lõputult jätkata… Nüüdseks oleme koos elanud pea kaks aastat ja jaanuaris on meie pulmad. Ma ei saaks olla õnnelikum. Olen kindel, tema ongi minu härra Õige.

Selle kirja autor valis endale auhinnaks Fiskarsi konserviajava. Kirjuta Sinagi! Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles