Lugejate enimpõlatud trendid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gwen Stefani haaremipükstes.
Gwen Stefani haaremipükstes. Foto: MAVRIXONLINE.COM / SCANPIX

Pühapäeval lõppes Naine24 lugejamäng, milles palusime kirjutada trendidest, mis naistele üldse ei meeldi. Arvamusavaldusi saabus väga palju ja esile tõusid mõned praegugi populaarsed trendid, mille kohta lugejatel oli nii mõndagi krõbedat öelda.

Haaremipüksid

  • «Haarempüksid, sest kuidas veel võimalikult palju naiselikkust kaotada, kui mitte nende

    Haaremipüksid. Foto: MAVRIXONLINE

    pükstega?»
  • «Ma ei saa aru naistest, kes kannavad pükse, mille jalgevahe ripub või ulatub põlvini. On need mukipüksid või India stiilis, aga minu arvates on see nii inetu. Ehk ei tea ma moest palju, küll aga oman head maitset.»
  • «Mulle meeldivad naiselikud, ümber keha rõivad. Seepärast ei meeldi mulle sugugi, kui naised kannavad haaremi stiilis dressipükse või kasvõi niisama haaremipükse.»
  • «Haaremipüksid - kodus käimiseks sobivad, kuid nendega linna peale minnes peab kindlasti mõtlema, millega kanda.»
  • «Mina ei kannaks kunagi haaremipükse, olgu need siis kas teksasest või riidest. Kõik naised, kes neid kannavad, tunduvad kohe palju lühemate jalgadega. Need püksid lisavad visuaalselt kohe mõned kilod kehakaalule juurde. Ning nagu öeldakse: õige tunneb ära selle järgi, et valel on lühikesed jalad!»
  • «Minu jaoks on täiesti vastumeelne selline moeröögatus nagu kottpüksid. Ja see trend ei ole ainult naistel vaid ka meestel. Täiesti õudsed püksid ja olgu nii moekad kui tahes, ma ei pane neid kunagi ise jalga ja ei luba ka oma mehel neid kanda. Selline tunne, nagu oleks jalga tõmmatud püksid, mille all on hiiglama suur mähe või oleks jalga tõmmatud suur-suur langevari. Ma ei oskagi rohkem põhjendusi tuua, sest need on lihtsalt nii õudsed. Tänan tähelepanu eest!»
  • «Ma ei kannaks kunagi neid kottpükse, kus hargivahe on peaaegu põlvede juures. Kõik need räpparite lohvakad püksid ja dressipluusid ajavad südame pahaks. Palju kenam on vaadata hästi istuvaid riideid.»

Mis toimub tossudega?

Britney Spearsile meeldivad kontsaga tossud. Foto: MAVRIXONLINE
Britney Spearsile meeldivad kontsaga tossud. Foto: MAVRIXONLINE Foto: MAVRIXONLINE.COM / SCANPIX
  • «Hetkel ei meeldi mulle absoluutselt see, kuidas naised kombineerivad seelikuid ja kleite vabaaja jalanõudega - seljas ilus disainerkleit ja jalas spordijalanõud. Tundub, et see on viimasel ajal kuumenev trend ja mina sellest küll aru ei saa.»
  • «Tooks esile nn kingtossud. Nike või suvalise firma jalanõud, mida võib siis kanda nii dresside kui ka piduliku riietusega.»
  • «Minu arvates peaksid naised oma igapäevases riietumises kandma rõivaid, mis on naiselikud, rõhutavad kõike, mida peaks rõhutama, ent on samas mugavad. Vaatan aukartusega naiste poole, kes suudavad edukalt miksida eriti naiseliku rõivaeseme ja samas ka tavalise, lihtsa, mugava rõiva. Aga on üks asi Talllinna tänavapildis, mida mina ei mõista. Tahaksin lausa iga kord natuke oksendada, kui näen taaskord, et kleidid/seelikud on miksitud näiteks Nike Airmax vms jooksutossudega. Eriti nilbe on veel, kui jooksutoss on neoontoonides ja visatud alla muidu neutraalsetes toonides riietusele. See on ju lausa jube! Ma saan aru, et igapäevaste asjatoimetuste ajamisel on mugavus tähtis, aga kuidas on asi arenenud nii kaugele, et baleriinade kandmisest mugavuse nimel jõudsime me taoliste tossudeni? Ma ei tee maha (jooksu)tossude mugavust ja vajalikkust, aga kulla naised - need peaksid jääma siiski trennisaali! Sa ei pea kõigile teistele näitama, et oled väga kõva trennitibi. Usu, Instagrami postitatud peegli-selfie oli juba piisav tõestus selle kohta, et sa ikka teed trenni!»
  • «Et pikk jutt lühidalt kokku võtta - ma ei paneks eales kokku seelikut või kleiti ja sinna alla (neoontoonides) trenniketse. J-U-B-E! Loodan, et see look vajub küll kiirelt-kiirelt unustusehõlma!»
  • «Mina olen arvamusel, et kõige jubedamaks trendiks hetkel on kontsaga tossud! Ma leian, et tossud ja kontsakingad võiksid jääda ikka eraldi kategooriatesse. Minu arvates ei sobi kontsaga tossud ei kena outfit’i (näiteks mantli) juurde, sest rikuvad üldpilti oma kerge maskuliinsusega ning samuti ei sobi need ka vabaaja/sportlikuma riietusega. Lihtsuses peitub võlu - kui tahta tunda end naiselikuna, siis võib panna jalga korralikud kontsakingad või kui tahta tunda end mugavalt, siis kanda lihtsaid madalaid jalanõusid nagu tosse ilma kontsata. Kõik asjad ka ikka kokku ei sobi, eriti kaks niivõrd erinevat stiili.»
Gootistiili austaja Wave gootifestivalil. Foto: AP
Gootistiili austaja Wave gootifestivalil. Foto: AP Foto: AP/Scanpix

Emo/punk/gooti

  • «Tihti on nii, et inimene väljendab oma isiksust riietuse kaudu – seetõttu ei saagi riideid võtta iseenesest mõistetava kehakattena. Riietuse valik on sageli niivõrd väljendusrikas, et annab meile kandja kohta rohkem infot kui pelgalt sõnad. Niisiis on meil igaühel oma stiil ning väljendusviis – mina olen oma olemuselt pigem praktiliselt, kuid moodsalt riietuv inimtüüp, kes peab lugu aegumatust klassikast ning konservatiivsusest. Mõistan, et igaüks on isemoodi ning seetõttu austan ka loomingulisi tüüpe. Küll aga häirivad mind tänavapildis gooti stiili esindajad. Teate küll neid ogadega musti kleite ning sinna juurde kuuluvaid neetidega platvormsaapaid, kaelas pealuudega jämedad ketid ning käes nahkne needitud käekott. Sageli käib sellise look’iga kaasas ka vastav meigistiil, milles domineerib asendamatu must toon ja vahel ka hirmutavad erksad läätsed. Siinkohal pean tunnistama, et gooti stiili esindajad šokeerivad mind ning seetõttu hoian nendega pigem distantsi. Ühelt poolt paneb nende stiil ahhetama – tegemist on ju riideesemete ja aksessuaaride oskusliku kombinatsiooniga, teisalt on kogu üldmulje hirmutav ning ärevust tekitav. Ehk tahavadki nad oma stiiliga püüda tähelepanu ning samas «halle hiirekesi» eemale tõrjuda? Just sellise «halli hiirekesena» jään siinkohal vastuse võlgu!»
  • «Mina isiklikult ei sooviks kanda gooti stiili, kuna see jääb minu jaoks liiga süngeks. Gooti stiiliga käib naiste puhul tihti kaasas ka süngetes toonides meik, mis ei lase säral välja paista. Lisaks ka massiivsed jalanõud ja ehted. Selline riietus ei tundu mugav. Samas tunnistan, et olen linnapildis näinud inimesi, kes kannavad gooti stiili väga hästi välja, aga ise ma seda kanda ei sooviks.»
  • «Riietusstiil, mida ma kunagi kanda ei sooviks on punk. Kui tänaval kõnnin, ning näen mõnda nii-öelda mässumeelset riietusstiili (eriti just muidu ilusa ja noore naisterahva seljas), tõusevad ihukarvad püsti. 80ndad on ammu möödas ning inimesed võiksid tänapäevase ja trendika vooluga kaasa minna. Selleks, et teistest erineda, ei pea juukseid roheliseks värvima ega harja pähe tegema. Lõhkised mustad teksad ja vanad sinised teksavestid koos sadade neetide ja kirjaklambritega on ammu moest läinud.»
  • «Mina ei sooviks kunagi riideid, mis on emo-stiili. Nende riiete kandmine tekitab nii minus kui ka paljudes teistes ebamugava tunde. Juuksed, huuled, silmad, pluus, püksid, jalanõud, tressikas, jope - kõik musta värvi. Emo-stiilis inimene tundub masenduses, nagu oleks tal palju probleeme. Kuid tegelikult on paljud neist väga rõõmsad isikud. Ei saa aru, miks peaks seda varjama riietega? Palju parem oleks kanda mõõdukalt värvilisi riideid.»

Retuusid

  • «Mina ei paneks ilmselt mitte mingi hinna eest retuuse jalga! Esiteks on need inetud - sul peab olema ikka suurepärane jalg, et retuuse välja kanda ja ka imeline istmik.  Teiseks

    Foto: Artur Sadovski

    leian, et need sobivad siiski ainult spordisaali. Need on küll mugavad, aga enamjaolt on kõige ilusamad asjad ebamugavad ja me naised kannatame ilusaks olemise pärast kõik ära, eksole?!»
  • «Sellest on nii palju kirjutatud, et paha hakkab, aga retuusid ei ole päriselt püksid. Siiamaani ei tea mõni, mida see tähendab. Tänavapildis on see tegelikult naljakas, kui retuuside alt paistab kena aluspükstetriip ja paljas nahk. Elagu mugavus!»
  • «Mulle ei meeldi kombinatsioon tuunikast ja retuusidest. Ma arvan, et täiskasvanud naine peaks riietuma intelligentselt ja viisakalt. Muidugi peab ka mugav olema, aga sellega ei peaks tänapäeval ju ometi probleeme tekkima, kuna riietusi tehakse sadade erinevate lõigetega.»
  • «Mina ei kannaks iial retuuse oma kõverate ja, olgem ausad, natuke kanakoibadega. See peaks olema kuidagi määratud, et kui su riidesuurus on üle 38, palun ära tee seda teistele. Päikest neile, kes selle look’i kenasti välja kannavad.»
  • «Mulle ei meeldi nn õhukeste retuuside kandmine ilma pikema tuunikata. Liiga labane.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles