Kuidas muuta voodi tervislikumaks magamisasemeks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pika tööpäeva lõpus unistad sellest, et saaks juba voodisse pikali heita ja end mugavalt uneasendisse seada. Enne, kui ronid teki alla peitu, mõtle sellele, kas su voodi on ikka turvaline ja tervislik magamisase või on see täis pisikuid, tolmulestasid ja mürkaineid.

Kui sa pole kindel, millises seisukorras on sinu mõnus sängike, loe järmist kolme punkti, mis aitavad kindlaks teha, kas su voodi on tervislik ja kuidas seda paremaks muuta, kirjutab healthmeup.com.

  • Eelista mittetoksilisi materjale

Kui valid madratsit ja patju, eelista looduslikke materjale ja väldi neid, mis on lõhnatud või antimikroobsed, sest need sisaldavad tavaliselt mürkaineid. Samuti tasuks vältida vaht- või puuvillamaterjale, mida on töödeldud leegiaeglustiga. Leegiaeglusti on kemikaal, mis kinnitub tolmuosakeste külge ja sisse hingates jõuavad need meie organismi. Selle asemel, et aja jooksul ära kaduda, lagunevad need osadeks, mis muutuvad üha mürgisemaks.

  • Vali linad, mis hingavad

Väldi linasid, padjapüüre ja tekikotte ostes sünteetilisi materjale ja eelista looduslikke (puuvill, vill või siid). Looduslikud kiud hingavad ja need on palju tervislikumad kui sünteetilised materjalid. Voodipesu tuleks pesta vähemalt korra nädalas, sest higi ja surnud naharakud kogunevad magamise ajal voodipesude sisse.

  • Ära tee hommikul voodit ära

Jah, sa lugesid õigesti. Uurimused on näidanud, et voodis võib olla miljoneid tolmulesti, mis toituvad inimese surnud naharakkudest ja toodavad allergeene, mida me magamise ajal sisse hingame. Need tolmulestad elavad kenasti niiskuse käes, seega kui teed igal hommikul voodi ära, jääb linade vahele kena kogus niiskust, milles tolmulestad saavad elutseda. Kui jätad voodi segamini, või paned linad päevaks tuulduma, kaob niiskus ja voodis on vähem tolmulestasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles