Edukate naiste hästi hoitud stiilisaladused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Muljet avaldav resümee on karjääriredelil tõusmiseks muidugi vajalik, kuid vähem tähtis pole su garderoob: ühe uuringu raames ütles 41 protsenti töötajatest, et need, kes riietuvad tööl paremini või professionaalsemalt, saavad tihemini ametikõrgendusi.

Oled ammu unistanud oma kabinetist? Vaata järgi, millised on edukate naiste stiilisaladused ja pane mõni neist kõrva taha, soovitab MSN Glo.

Tunne oma publikut

Kasuta oma stiilitaju, et teiste inimestega sidemeid luua. Psühholoog Jennifer Baumgartner sõnas, et oma riietusse tuleks suhtuda kui vahendisse, mis aitab sul klientide ja kolleegidega suhelda. «Kui su klient kannab pigem mugavaid teksaseid ja T-särke, peegelda tema välimust ning pane selga lihtne seelik, kardigan ja madalad kingad, et klient tunneks, et saab sinuga mugavamalt suhelda,» soovitas Baumgartner.

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow Foto: Reuters

Keskendu detailidele

Näitleja ja ettevõtja Gwyneth Paltrow teab, et stiil on midagi enamat kui vaid riietus. Baumgartner soovitas keskenduda detailidele (meik, juuksed, küüned, aksessuaarid). Sind võib üllatada see, mida kõrgetel kohtadel olevad inimesed märkavad (maha kooruv küünelakk või katkised juukseotsad).

Seisa ja istu sirgelt

Tahad rohkem raha teenida? Loobu madalatest kingadest ja ära istu küürus. 2004. aastal USAs tehtud uuring näitas, et iga 2,5 sentimeetrit üle keskmise pikkuse (milleks naiste puhul peetakse 160 sentimeetrit) võib aastas väärt olla 789 dollarit. Isegi kui sa pole pikkade jalgadega supermodell Karolina Kurkova, kes 2007. aastal oli Forbesi enim teenivate modellide nimekirjas kuuendal kohal, võid sa saada palgakõrgendust tänu kõrgetele (kuid mugavatele) kingadele.

Investeeri targalt

Moemogul Tory Burch on tõestanud, et klassikaline must kleidike ei pea olema sugugi igav, kui sinna juurde sobitada rippuvad kõrvarõngad ja suur sõrmus. Investeeri klassikalise lõikega rõivastesse ning näita oma iseloomu läbi aksessuaaride, pakkus Baumgartner. Sel viisil saad oma personaalset stiili näidata ilma, et oleksid ebaprofessionaalne.

Riietu mugavalt

Angelina Jolie on oma rõivavalikutega korduvalt näidanud, et ka mugavad rõivad võivad olla väga stiilsed. Baumgartneri sõnul tasuks eelistada rõivaid, mis lubavad sul füüsiliselt oma tööd teha. Moeblogi Corporette looja Kat Griffin soovitas järgmist nippi: «Aseta tool peegli ette ja vaata end iga võimaliku nurga alt. Vaata, millised näevad su rõivad välja seistes, istudes, kummardades. Veendu, et igas asendis oleks su keha viisakalt kaetud.»

Sheryl Sandberg
Sheryl Sandberg Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Vali üks trendikas ese

Kuigi paljud naised tahavad sageli oma armastust moe vastu välja näidata, võib viimase trendi järgi riietumine jätta mulje, et sa pingutad üle. «Vali üks trendikas rõivaese – näiteks lilleline pluusike või pliiatsseelik –, kuid ülejäänud rõivad võiksid olla pigem lihtsad ja konservatiivsed,» soovitas Griffin. 

Pöördu õmblejanna poole

Facebooki tegevjuht Sheryl Sandberg teab eduka garderoobi saladust: hea õmblejanna. Griffin ütles, et õmbleja poole tasuks pöörduda rõivastega, mis on kas liiga suured või liiga kitsad, sest seda on kohe näha kui rõivaese ei sobi ideaalselt su kehaga. Vales suuruses rõivad võivad jätta ka mulje, et sa pole kuigi pädev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles