Lugeja kirjutab: miks riietavad Tartu tudengineiud end vanainimesteks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baretiga neiu.
Baretiga neiu. Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja kirjutab lugejamängu raames riietustest, mida tema kunagi ei kannaks. Kirjuta Sinagi! Loe lähemalt SIIT!

Esiteks nimetan paar riideeset, mida peaaegu mitte keegi maailmas välja ei kanna ja need võiks tänavapildist kaduda: läbipaistvast kangast pluus, võrkpluus ja teksakangast pluusid või mis iganes muud teksast riided peale pükste. Eriti maitsetu mulje jätavad mehed, kes kannavad teksapükse koos sinise teksapluusiga - see on kombinatsioon, mida lihtsalt ei ole võimalik seksikalt kanda. Palun valige välja minnes kas üks või teine, kui just ei taha pluusi ära visata.

Riided, millest mina kiirelt mööda jalutan, on boyfriend-stiilis naiste riided. Kui meeste stiilist veel rääkida, siis võiks juba igaveseks moest ära minna lipsustatud triiksärk. Kõige seksikam on valge triiksärk, eest 2-3 nööpi avatud ja peal tume pintsak. Head stiilieeskuju näitab praegune haridusminister!

Lisaks häirib mind stiil, millele panin nimeks «60-aastased tudengid». See on nii, et selja tagant vaatad: vanainimene kannab pruuni baretti, villast mustriga salli ja villast mustriga mantlit (pikkus põlvini), jalas madalad pruunid või mustad kingad. Vanainimene mis vanainimene. Aga kui vanainimene ümber pöörab, on teie ees 20-aastane neiu!

Ma ei saa aru, miks teha ennast kõige viljakamal ja lõbusamal eluperioodil 50 aastat tegelikust east vanemaks? Eriti Tartus, kus see stiil(itus) vohab juba mitmeid aastaid. Tartus, kus on väga palju stiilseid kaltsukaid, kunstikoolid, kunstinäitused, kangapoed!

Meil ei ole enam kinniste piiridega nõukaaeg, kui vanad ja noored pidid kandma neid samu väheseid riideid, mis poes saada oli. See on stiil, kus on väga palju asju valesti kokku pandud, aga üks domineeriv ese kipub olema nn vene mustriga villasest või siidist sall, mis iseenesest on taas moes ja kuum riietusese. Salli kandmine pearätina on riskantne, sest väga paljud seda Grace Kelly trendi siiski välja ei kanna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles