Lugeja kirjutab: miks mulle ei meeldi tänapäeva klubistiil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja kirjutab lugejamängu raames sellest, et paljud noored naised riietuvad tema meelest liiga labaselt ja ei oska oma isiklikku stiili järgida. Kirjuta Sinagi! Loe lähemalt SIIT!

Kui nii-öelda tavalisele neiule-naisele meeldivad enamasti pehmed ja pastelsed toonid ning klubistiil, siis tuleb tunnistada, et ma olen erand. Roosad ja pikad kunstküüned, läikivad topid, kunstripsmed ja kõik taoline riivab ebameeldivalt silma, tundub kuidagi labane.

Massimoe ohvrid ostavad hirmkalli raha eest kokku miski odava läikiva kaltsu, mis rändab järgmisel hooajal kapinurka või teise ringi kauplusesse. Vaadates aasta-aastalt massimoe riideid, stiili ja värve, on kõik üksluiselt roosa ja pastelne. Vahel tundub nagu «vanilje-vanilje» reklaamis, ainult «vanilje» asemel on roosa. Tundub, nagu muid värve maailmas polekski.

Poodides pole minusugusel eriti midagi valida, enamus riideid on sarnase stiili ja värvidega. Teksapükse valides on 90 protsenti madala värvliga, aga mulle ei meeldi, kui mu tagapool kuskilt välgub. Miks on vaja end nagu lihatükki eksponeerida ja kõike paljastada? Saaks ju ka viisakamalt.

Vahepeal oli tänaval näha wannabe-räppareid, kes kandsid allalastud pükse ja nägid välja nii, nagu oleks neil väljaheide püksis. Õnneks on see «stiil» vaikselt ära kadunud. Vähemalt pole ma selliseid tegelasi eriti tänavapildis enam kohtama pidanud.

Suhteliselt paljud noored neiud aga teevad tähelepanu võitmise nimel kõike, kannavad seljas nii vähe riideid kui võimalik. Kõik läheb enda eksponeerimise ja teadliku või vähemteadliku labasuse poole. Talvel on valus vaadata külmast lõdisevat noort, kel seljas õhuke Zara kilejopp, selle alt välgub kõht ja madala värvliga teksad. Niimoodi tuuakse tervis moele ohvriks ja oma tuleviku peale ei mõelda. Olen näinud neiut, kes ei saa kindaid kätte panna, sest kunstküüned on lihtsalt liiga pikad. Ja seda kõige käredama pakasega. Aga noh, eks massimood ongi vist neile, kes ei mõtle ja lähevad mingi lihtsama variandiga kaasa. Ise pean end alternatiivstiili viljelevaks isikuks, kelle põhivärvid on lilla, roheline, punane ja must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles