Naise mure: pärast sünnitust kadus seksiisu täielikult

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu libiido on pärast teise lapse sündi kadunud. Juba aasta aega olen püüdnud oma mehe soovidele vastu tulla, aga mul pole seksi vastu mitte mingit huvi. Ma näen, et mees tunneb end hüljatuna ja ma olen isegi hämmeldunud, sest kolm aastat tagasi pärast esimese lapse sündi oli kõik korras. Mida teha?» tahab murelik naine teada Daily Mailis.

Vastab seksuoloog Rowan Pelling

Anna endale asu. Sul on imiku ja mudilasega isegi palju tegemist, sa ei peagi tundma end kui seksijumalanna. Minu meelest on see olukord täiesti normaalne.

Sinu meeleheite peamine põhjus on see, et möödunud kord tundsid end pärast sünnitust teisiti. Tekib küsimus, et kas teise lapse tulek oli raskem kui esimene? Libiido languse taga võib olla näiteks pikk sünnitus või meditsiiniline sekkumine sünnituse ajal (keisrilõige, lahklihalõige vm).

Omamoodi võib probleeme tekitada ka tunne, et õigus oma keha üle on kadunud. Sul on beebi, kes tõenäoliselt saab veel rinda, ja mudilane, kes ripub su jala otsas. Sellises olukorras pole ime, kui mehe puudutused võivad tunduda vastumeelsed.

See on nii tavapärane juhtum, et raske on leida ema, kes ei oskaks samal teemal kaasa rääkida. 2012. aastal tehti värskete emade seas uuring, millest selgus, et 40 protsenti beebide emadest peab lapse saamist mehest kaugenemise põhjuseks. Siit ka põhjus, miks nii paljud paarid lähevad sel pingelisel ajal lahku, kui nende elus domineerib tita.

Õnneks taastub kindlasti ka sinu libiido, kui elad mähkmevahetused ja katkendlikud ööd üle.

Seega on olulisem küsimus hoopis, kuidas seda protsessi kiirendada. Esiteks pead mõistma, et see pole sinu süü. Teiseks vajad koos oma abikaasaga kahekesi olemise aega, et saaksite vahelduseks olla isa ja ema asemel mees ja naine.

Võtmeküsimuseks on siin läheduse taastamine. Ära kiirusta seda takka, selleks võib kuluda ehk isegi veel aasta aega, enne kui kõik paika loksub. Aga mis on 12 kuud eluaegse kooseluga võrreldes?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles