Asenda sügismantel pika kudumiga!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sügise alguses hommikune rõivaste valimine alati üks paras katsumus. Hommikud on jahedad, päevad soojad... saa siis aru, mida selga panna. Kui sinu garderoobis pole veel ühtki silmapaistvat ja efektset suurt kudumit, võiksid selle hankimist igatahes kaaluda, sest kombineerimisvõimalusi on palju.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Üleriie või kampsun?

Mantli või nahktagiga tundub siseruumis istumine ikka pisut pentsikuna. Üks asi on selle vaatepildi harjumatus, teine asi ebamugavus. Oleme ausad, nahktagiga pole väga mugav arvuti taga istuda ja trükkida, kirjutab Ooolala moeblogi.

Mantlilõikeline kudum sobib aga kandmiseks nii sees kui väljas. Nii ei hakka sul hommikul tööle minnes külm ning kui kontoris päeval jahe hakkab, on sul üks soe rõivaese kohe käepärast. Tegelikult ongi selline suur kudum ideaalne kanda kuni ilmad nii külmaks lähevad, et villane mantel välja otsida tuleb.

Mantlilõikeline kampsun iga kehatüübiga

Suurte ja lohvakate kampsunite trend on küll ütlemata tore, kuid kahjuks ei istu praegu trendikad kudumid sugugi kõikide naiste seljas samaväärselt kenasti. Hetkel on poodides kõige rohkem saada jämedast lõngast kootud robustseid ja lohvakaid kampsuneid. Nende võlu ja elegants tuleb välja siis, kui need vabalt langevad, kuid need naised, kel on kaalu normist pisut enam, või kelle rinnad või puusad on lihtsalt mõnevõrra suurema ümbermõõduga, on sobiliku kampsuni leidmisega hädas. Näiteks liivakellafiguuriga naiste seljas kipuvad need lohvakad kudumid olema rindade ja puusade kohalt väga ligi, samas peenikese piha ümber lotendab selline kampsun vabalt, mis moonutab tegelikke kehaproportsioone rängalt ning halvemal juhul jätab mulje, et kandja on mitu kilo juurde võtnud.

Mantlilõikeline ja peenemas koes kudum «kohandub» kandja kehaproportsioonidega ning sobib kõigile nii vööga kui ilma. Samas peaksid kindlasti laiemate puusadega naised olema tähelepanelikud kampsuni pikkuse osas. Kui kampsuni serv lõppeb su puusa kõige laiema koha juures, suurendab see visuaalselt su puusi. Seega vali, kas üle tagumiku ulatuv pikem kudum või pintsakupikkusega kudum. Vahepealseid variante oleks hea vältida.

Lihtne ja efektne

Silmapaistva musti ja/või värviga kampsun ei vaja enda kõrvale silmapaistvaid detaile. Kui sa otsid endale vaid üht vinget eset, millega oma sügisgarderoobi elavdada, soovitan kindlasti ju mõne efektse mantlilõikelise kudumi poole piiluda, sest see sobib peaaegu kõigega! Piisab vaid su lemmikteksadest ja lihtsast mugavast särgist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles