Lugeja kirjutab: tähtsaimad esemed naise garderoobis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja kirjutab rõivastest, milleta kuidagi hakkama ei saa.

Lugesin artiklit naisest, kellel on ainult viis riietuseset. Viis! Ausõna. (Aluspesu oli küll ilmselt lisaks, ma arvan.) Ta elas Kalifornias, kus teadagi on soe, aga ikkagi... Ma ei kujuta kuidagi ette, mismoodi ma isegi kahekümne asjaga hakkama saaks. Või ei tahaks saada.

Selle Kalifornia tüdruku põhjendus oli küll keskkonna säästmine, kuid iseenesest olen minagi alati olnud selle poolt, et omada vähem riideid. See mõte tundub kuidagi vabastav.

Minu suureks nõrkuseks on mood ja kuigi ma tõesti püüan oma riidekapi sisu pidevalt vähendada, siis üsna pea täitub see uute riietega.

Olen mõelnud, et kui mul oleks tõesti minimaalselt riideid, siis mis esemed need oleks. Lähtun oma kogemusest, maitsest ja targemate nõuannetest.

1. Paar tumesiniseid (või musti) teksaseid (skinny’d pole enam nii moes, aga on endiselt parim valik ülejäänud garderoobiga sobitamiseks).

2. Hea lõikega lihtne must või/ja valge topp.

3. Valge triiksärk.

4. Hästi istuv bleiser - must, tumesinine või punane.

5. Must pliiats-seelik.

6. Soe pikk mantel.

7. Villane või kašmiirkampsun.

8. Väike must (või punane) kleit.

9. Kapuutsiga parkajope.

10. Nahktagi.

Kümme asja juba nimekirjas, aga lisanduvad veel mütsid, kindad, jalanõud...

Suveks kindlasti midagi linast. Siidipluus, sokid, pesu. Mustad pikad püksid, spordiriided, päevitusriided. Minu lemmikud - sallid - igaks aastaajaks.

Nüüd hakkavad minu jaoks olulised asjad juba kirja saama. Aga mulle meeldib vaheldus ja t-särke ning maikasid on mul juba sellepärast rohkem, et iga päev ju pesu ei pese.

Mulle meeldib aeg-ajalt eri värvidega katsetada, kuigi must on kõige lihtsam ja kindlam. Mõnikord meeldib mulle lausa kiiksuga riideid kanda - midagi veidi põnevamat.

Pean tõdema, et riietumine pole minu jaoks vaid praktiline kohustus, vaid midagi enamat. Mäng, eneseväljendus, kunst?

Mingid perioodid on jälle sellised, kus ma üldse ei viitsi riietumisele mõelda. Sellistel puhkudel unistan, et mu garderoob oleks üheülbalisem. Et mul oleks kapp täis ühesuguseid riideid. Näiteks üks naine kandis vaid musti kostüüme ja valgeid triiksärke.

Ilmselt pole see siiski minu jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles