Vanaaegne kohtingureegel, mis kehtib veel tänapäeval

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates üheöösuhetest kuni seksikate sõnumiteni, kaasaegne kohtingukultuur erineb kahtlemata aastakümneid tagasi eksisteerinud kohtingumaailmast. Kuid tuleb välja, et üks asi pole aastate jooksul eriti palju muutunud.

Värske küsitlus, millest võttis osa 1000 täiskasvanut, tõestas, et 77 protsenti vastanutest oli arvamusel, et kui mees ja naine lähevad esimest korda välja sööma, peaks mees tasuma arve, kirjutab Women's Health Magazine.

Kui arvestada seda, et osad naised teenivad praegusel ajal meestest paremini, siis tekib küsimus, miks endiselt eeldatakse, et mees tasub arve? Kohtingutreener Nancy Slotnick ütles, et asi võib olla selles, et «sümboolsel tasandil tahavad naised tunda, et mees hoolitseb nende eest ja mees tahab näidata, et ta on võimeline seda tegema.»

Mõned mehed ütlesid, et nende jaoks on restoranis arve tasumine märk sellest, et mees on majanduslikult kindlustatud või et ta võtab seda kohtingut tõsiselt (st tegemist pole lihtsalt hea tuttavaga õlle joomisega).

Samas ütlesid mõned vastajad, et kuigi mehed peaksid arve tasuma, võiksid naised vähemalt pakkuda, et nad tasuvad poole arvest. Slotnick ütles, et mehel ei tohiks tekkida tunne, justkui naine kasutaks teda ära. Lisaks, pidage meeles, et kõik küsitluses osalenud inimesed ei nõustunud väitega, et mees peaks arve tasuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles