Kuus «komplimenti», mis ajavad naisi närvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud mehed ei oska naistele komplimente teha. Nad küll arvavad, et ütlevad midagi ilusat, kuid naise peas ei pruugi see sugugi nii kõlada. Head mehed, siin on mõned nõuanded, milliseid «komplimente» ei tasuks teha ja mida hoopis nende asemel öelda.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

1. «Mulle meeldib see, et ma ei pea sinuga olles üldse pingutama»

Sa tahad ilmselt öelda, et tunned end naise seltsis mugavalt, aga see kõlab nii, nagu naine poleks sinu pingutusi väärt, kirjutab Men's Health. Ütle naisele parem otse, et tunned end tema seltskonnas väga mugavalt. Järgi oma kõhutunnet, see ei peta sind kunagi.

2. «Sa oled nii lahe. Kuidas sa ikka veel vallaline saad olla?»

Seda «komplimenti» on nii palju kasutatud, et see on ammu ära kulunud. Põhimõtteliselt ütled sa naisele: «Sa tundud olevat lahe, aga sul peab midagi viga olema, et ükski mees pole sind tahtnud.» Sa ei pruugi selle küsimusega midagi halba mõelda, kuid naine võtab kohe kaitsepositsiooni sisse ja võib hakata ka ise juurdlema, et ju tal on siis midagi viga. Ükski naine ei taha sellele mõelda, eriti kohtingu ajal. Ütle naisele pigem nii: «See on nii lahe, et sa...» ja lisa lausesse midagi, mis sulle naise juures eriti meeldib. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix

3. «Sa oled teistmoodi, kui mu eelmised kallimad.»

See «kompliment» tekitab naises küsimusi, kas ta on ilusam, koledam, targem või rumalam kui su eelmised partnerid. Enamik naisi muretseb niigi paljude asjade pärast, ära lisa veel taolist võrdlust naise murepagasisse. Pigem ütle talle: «Sinu (täida lünk) on nii värskendav.» Too esile naise ainulaadseid omadusi teda teistega võrdlemata.

4. «Sa näed sellel pildil imekaunis välja.»

Sellega vihjad, et naine ei näe päriselus sugugi nii kena välja kui piltidel. Ja kui oled seda «komplimenti» kasutanud näiteks kohtinguportaalis, siis ära imesta, kui naine sulle ei vasta. Kohtinguekspertide sõnul jätab selline kommentaar pealiskaudse mulje. Parem kompliment oleks: «See pilt on imekena» või, kui sa tunned naist juba paremini, ütle: «Sa näed alati nii ilus välja».

5. «Sinust tasub kinni hoida.»

Kui te pole veel arutanud naisega, mis teie suhtest võiks saada, siis taoline lause jätab mulje, et sa tahaksid liiga kiiresti edasi liikuda. Pealegi jätab see lause hindava mulje. Pigem ütle: «Mul oli täna õhtul väga tore. Ma tahaks sinuga veel välja minna.» See on lihtne, siiras ja mõjuv.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. «Sa näed hea välja.»

Kas naise välimuse kohta ei tohigi komplimente teha? Tohib, lausa peab, aga siiralt. «Sa näed hea välja» on liiga tavaline ja igav. Sa pead naisele näitama, et sa mõtled seda tõsiselt. Vastasel juhul on see kompliment hullem, kui vaikimine. Ütle parem: «Sa oled ilus. See kleit sobib sulle ideaalselt.» Kui olete esimesel kohtingul, jäta välimuse kohta käivad komplimendid hilisemaks ajaks, kõigepealt tasuks kiita tema iseloomu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles