Kuidas tasuks säilitada näokreeme?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et näokreemid säiliksid võimalikult kaua ja toimiksid tõhusalt, on oluline neid õiges kohas ning õigel viisil hoida.

Genius Beauty pani kirja mõned nõuanded, kus ja kuidas tasuks näokreeme säilitada.

1. Kinnine kreem säilib kuni kolm aastat, lahtine 6-12 kuud. Ära kasuta kreemi, mis on ületanud oma säilivusaja ega kreemi, mille puhul sa pole kindel, kuidas seda on hoitud (kas kaas on olnud korralikult peal või mitte). Vanade kreemide kasutamine võib põhjustada allergilisi reaktsioone.

2. Kui kreemipurgil või -karbil pole teisiti kirjas, siis tuleks hoida kreemi pimedas kohas. See ei pruugi kehtida aga looduslike kreemide puhul, milles pole säilitusaineid. Looduslikke kreeme võiks hoida jahedas (külmikus). Kui sinu kodus oma toatemperatuur kõrgem kui 30 kraadi, pane kõik kreemid külma.

3. Ära hoia kreeme vannitoas. Kreemidele ei mõju hästi, kui õhuniiskus ja -temperatuur pidevalt muutuvad.

4. Niisutavaid kreeme on võimalik kõige kauem säilitada, sest nende struktuur on kõige stabiilsem. Nendes kreemides sisalduvaid aminohappeid ja lipiide ei kahjusta see, kui nad aeg-ajalt puutuvad kokku õhuga. Seega ei tasu karta, kui taolised kreemid on pandud näiteks purkidesse. Ent kreemi ei tasuks purgist võtta oma näppude abil, sest näppude küljest võivad kreemi sisse sattuda bakterid ja higi. Kasuta spetsiaalset pulka ja puhasta seda pulka regulaarselt seebi ja veega.

5. Vitamiinid on kõige kapriissemad koostisosad. Kõige enam leidub neid vananemisvastastes kreemides. Vitamiinid ei talu kokkupuudet õhuga, sest õhk paneb neid kergesti lagunema. Ära lase taolistel kreemidel jäässe minna ega liigselt kuumeneda, ära hoia neid kreemipurke ka otsese päikesevalguse käes.

6. Teepuuekstrakt, tsink ja puuviljahapped, mida leidub tavaliselt probleemsele nahale mõeldud kreemides, võivad samuti õhuga kokkupuutel hakata lagunema. Seega tasuks kreemituub või -purk pärast kreemi kasutamist kiiremas korras kinni katta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles