Väga halvad harjumused, mis kahjustavad juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuulsuste stilist Harry Josh, kes on teiste seas töötanud näiteks Gisele Bündcheni ja Rose Byrne'iga, ütles, et paljud igapäevased asjad võivad juustele tõsiselt kahju teha. 

Good Housekeeping vahendab mõned asjad, mida tuleks Joshi soovitusel vältida.

1. Kasutad juuste kinnitamiseks valesid vahendeid

«Võib-olla kasutad patsikumme, millel on metallist ühendusosa või äkki seod oma juukseid hoopis suvalise kummipaelaga kinni? Taolised kinnitusvahendid tirivad vaid juukseid peanahast välja,» hoiatas Josh. Tema soovitab juukseid kinni siduda kangast tehtud paelaga. Kummipaelu soovitab ta vältida, sest need on juuste kõige suuremad vaenlased.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

2. Teed iga kord hobusesaba täpselt samamoodi

«Kui teed iga päev hobusesabapatsi täpselt samasse kohta, kahjustad ilmselt selle piirkonna juuksekarvu,» sõnas Josh. «Ajapikku muutuvad juuksed nõrgemaks ja lähevad katki, selle tulemusel tuleb korralik peotäis juukseid peast ära.»

3. Teed liiga tugeva patsi

Joshi sõnul võib see aja jooksul juustele viga teha, kuna liiga tugev pats paneb juuksekarvad liialt suure pinge alla. Kui sul on õrnem juuksepiir, eelista lõdvemalt tehtud soenguid.

4. Sa ei kasuta soenguid tehes kuumakaitset

«Kuumakaitset pakkuvad tooted toidavad juukseid ja loovad barjääri kuumade lokitangide ning juuksekarvade vahele. Tänu sellele on juuksed tugevamad,» lausus Josh. Teatud kuumakaitset pakkuvad tooted on ka justkui UV-kiirte filtrid, mis kaitsevad juukseid intensiivse päikese eest.

5. Kammid juukseid metssea harjastest tehtud harjaga (boar bristle brush), kui juuksed on veel märjad

«Kui tahad märgasid juukseid kammida, tuleks kasutada plastikust harjastega harja või laiade piidega kammi. Kuna metssea harjastest tehtud harjal on harjased niivõrd üksteise lähedal, võib see märgi juukseid välja tirida,» ütles Josh.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. Sa ei kammi kunagi juukseid

Juuste kammimine turgutab peanahas olevat verd ja tänu sellele jõuab veri kiiremini karvanääpsudeni. «Mida tervem on karvanääps, seda tervemad ja lopsakamad on su juuksed,» selgitas Josh.

7. Üritad kodus nässu läinud juustevärvimist ise parandada

«Kui üritad kodus salke värvida või ombre-soengut teha, kuid tulemus on soovitust kollasem, võta ühendust mõne juuksuriga,» soovitas Josh. «Kui soetad uue värvi lootes ise olukorda parandada, mõtle uuesti. Tulemuseks võib olla see, et kõrvetad värviga juukseid ja need langevad välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles