Küsimused, mis panevad sind hommikuti tantsima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas sa tunned end hommikul ärgates? Oled sa väsinud või rõõmus algava päeva ees? Kuidas alustad algavat päeva? Paljudel meist on raske kontrollida esimesi mõtteid, mida mõtleme, kui hommikul ärkame. Ometigi on need kõige olulisemad mõtted, mis loovad meie algava päeva, kirjutab Tuuli Mäemat Alkeemias.

Mõned nädalad tagasi võtsin hommikuti kasutusele paar olulist küsimust. Kui olin need endalt ära küsinud, tantsisin igal hommikul üksinda kodus. Tundub jaburana? See on väga vahva! Küsisin endalt need küsimused, vastasin neile, panin muusika mängima ja tantsisin. Pole oluline, kas tantsid salsat, tangot või midagi muud, oluline on see emotsioon, mis paneb sind tantsima. Kui sa üksi kodus tantsid, siis see on märk sellest, et tunned end väga hästi ja sul tuleb imeline päev.

  • Kuidas sa veedaksid selle päeva, kui teaksid, et see on sinu jaoks viimane?

Kujuta ette, et see on su viimane päev. Sul on täpselt 24 tundi aega, et elada oma elu nii, nagu oled alati soovinud! Kas oleksid enda vastu siiram? Kas armastaksid ennast ning teisi rohkem? Kas tunneksid, et su elu on õigesti elatud? Mis on need tegevused, mida sa teha sooviksid - sõita kuskile kaugele või teha ära langevarjuhüpe? Kes oleksid inimesed, kellega sooviksid veeta need 24 tundi, kellega tunneksid end kõige paremini? Mida sa teeksid? Kas sa elaksid suuremalt? Kas sulle jõuaks sellel hetkel kohale, et iga hetk on väärtuslik, kordumatu ja ainulaadne?

  • Mis on see, mida võiksid teha, et muuta oma elu erakordseks?

Millest oled unistanud? Kas oled tahtnud elada hoopis kuskil mujal ja teisiti? Mis sind tegelikult takistab? Vastus: mitte miski! Kõik takistused eksisteerivad vaid sinu peas ja reaalselt pole neid olemas. Seega on sul võimalus juba täna muuta oma elu erakordseks ja selleks pole midagi muud vaja teha, kui lihtsalt teha otsus. Otsus elada oma elu paremaks, ilusamaks ja meeldejäävamaks. Sinu elu muutub just sel hetkel, kui loobud keskpärasusest ning astud sammu selleks, et elada oma elu erakordselt meeldejäävaks ning nauditavaks!

  • Kuidas võiksid kedagi täna aidata?

Meie elu ülesanne on peale enda teenimise ka teisi teenida. Võta eesmärgiks iga päev teha kellelegi väike heategu ja teha heategu ka maailmale. Ole kasulik ühiskonnale. Peegelda ühiskonnale ja ühiskond peegeldab sulle vastu - kõike, mida sa soovid. Heateod ei pea olema midagi suurt. Piisab väga väikesest teost või sõnast, mis näitab sinu headust ning annab panuse maailmale. Kui me soovime, et maailm ja ühiskond meid hästi kohtleks, peame esmalt seda kõike teistele pakkuma.

Minu elu muutub tänu neile küsimustele päev-päevalt. Minu suurim südameasi on hommikuti tantsida ning teha igal päeval üks väike heategu. Pärast neid tegevusi saabub südamesse tõeline rahu ning päev kujuneb imeliselt ilusaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles