Neli asja, mida teavad vaid jõukad naised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs on õrnema soo esindajate palganumber viimase paarikümne aasta jooksul aegamisi tõusma hakanud ja eksperdid usuvad, et 2018. aastaks võivad naised omada kontrolli poolte USA rikkaimate linnade üle. 

Kahjuks ei tea paljud naised, kuidas raha teenida. Muidugi tuleb tööl käia ja vaeva näha, aga tundub, et tõeliselt jõukad inimesed teavad paari saladust, mida kõigile ei avalikustata. Women's Health Magazine uuris lähemalt, milles peitub jõukate naiste edu. Siin on neli võimalikku vastust.

1. Jõukatel naistel on kindel visioon

Kui sul on kindel eesmärk, siis on lihtne selle suunas liikuda, aga selleks, et ka rasketest aegadest üle saada, on sul vaja visiooni - detailset ettekujutust sellest, milline peaks olema su töö tulemus. Visioon tuletab meile meelde, milleks meil on erinevad eesmärgid. 

Vali üks päev tulevikust ja kujuta ette, milline peaks su edu selleks hetkeks olema. Kujuta seda võimalikult detailselt ette ja vajadusel kirjuta see üles. Mõtle selle peale, kui palju aega veedad sa oma perega, millised on su kolleegid ja kus sa töötad. Kui oled oma elus sattunud ristteele ja pead langetama tähtsaid otsuseid, mõtle oma visiooni peale, see aitab sul püsida õigel rajal.

2. Jõukad naised mõtlevad lähitulevikule

Võib-olla sulle tundub nutikas panna samm-sammult kirja, kuidas oma firmat luua või kuidas juba 50. aastaselt pensionile saada, kuid taolised plaanid ei pruugi realiseeruda. Kui peaks juhtuma midagi, mida sa pole oma plaanis lahti mõelnud, siis pead kõik järgmised sammud hoolikalt läbi kaaluma.

Pigem keskendu väikestele sammudele, mis viivad sind su unistusele lähemale. Võib-olla tasuks mõelda sellele, kuidas oma õppelaen tagasi maksta või uurida tööandjalt palgatõusu kohta. Realistlikumad minieesmärgid tõstavad enesekindlust ja suunavad sind sinna, kuhu sa kunagi tahad välja jõuda. Selleks, et oma eesmärke silmas pidada, mõtle sellele, kus sa tahaksid juba 30 päeva pärast olla.

3. Jõukate naiste tutvusringkond tõstab nende väärtust

Ühe uuringu järgi ütles koguni 73 protsenti ettevõtjatest, et nemad on edukaks saanud tänu oma tutvusringkonnale. Sinu tuttavate hulgas peaks olema mentor või edukas nõuandja, kes tõukaks sind su mugavustsoonist välja ja oleks sulle eeskujuks. 

Mentori leidmiseks koosta nimekiri, kuhu paned kirja inimesed, kes on teinud seda, mida sina tahaks teha. Seejärel küsi neilt, kas võiksite natuke vestelda. Sa ei pea ametlikult paluma, et see inimene su mentoriks hakkaks, kõige paremad suhted arenevad välja loomulikul teel. 

4. Jõukad naised saavad üle oma hirmudest

Pole vahet, kas vahetad töökohta või otsustad, kuidas oma esimesi suuri rahasummasid investeerida, me kõik kardame valesid otsuseid. Aga mõnikord tuleb elus langetada raskeid otsuseid. Usu neid, kes ütlevad, et edukaks saamiseks tuleb mõnikord läbi kukkuda. Tegutsemine on ainus viis, kuidas oma hirmudest üle saada. Alusta nüüd ja kohe, tee vigu, õpi neist ja astu edasi juba veidike targemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles