12 selget märki, et su partner ahistab sind emotsionaalselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihti ei saa inimesed aru, kui nad on ebatervislikus suhtes. Oluline on õigel ajal aru saada, kui partner mõjub sulle pigem halvasti ja pidurdab sinu arengut.

Emotsionaalne ahistamine hõlmab endas eelkõige sõnalist vägivalda, nagu karjumine, halvustamine, süüdistamine, alandamine ja kontrollimine, kirjutab Fox News Magazine. Järgnevalt on välja toodud hoiatavad märgid sellest, et oled vaimse vägivalla ohver:
 

1. Ta alandab sind nii omavahel olles kui ka seltskonnas. See on tema katse sind häbistada. Tõenäoliselt on tal endal madal enesehinnang ja see peegeldub tema käitumises.

2. Ta tekitab sulle avalikult piinlikkust.

3. Ta süüdistab sind oma halva käitumise pärast. Ta toob argumendiks, et kui sina käituksid teisiti, siis ka tema muudaks oma käitumist.

4. Ta ähvardab sulle või su perele liiga teha.

5. Ta kutsub sind halvustavate nimedega.

6. Ta tekitab sinus süütunnet, kui sa ei taha temaga vahekorda astuda. Näiteks ütleb ta, et see on suhtes olles naise kohus ja kui sa teda tõeliselt armastaksid, siis sa rahuldaksid tema vajadusi.

7. Ta esitab sulle valeinformatsiooni – ta esitab sulle valesid argumente, et hakkaksid kahtlema oma arvamuses ja tekitab sinus tunde, et oled aru kaotamas.

8. Ta tekitab sinus tunde, et sa teed alati midagi valesti.

9. Ta eraldab sind oma perest ja sõpradest. Kui sa tahad teiste inimestega peale tema aega veeta, siis ta mängib ohvrit ja väidab, et peaksid ainult temaga koos olema.

10. Kui sa lähed välja, siis seab ta sulle teatud tingimused. Näiteks pead talle iga natukese aja tagant helistama või sõnumeid saatma.

11. Ta jälitab sind ja nuhib sinu järele.

12. Ta ähvardab sind – näiteks ütleb, et ta ei saa ilma sinuta elada ja lahkumineku puhul tapab ennast ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles