Naine tegi nutirakenduse, mis ei lase lastel tema kõnesid vältida

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Texasest pärit Sharon Standifird tüdines sellest, et ta teismelised lapsed ignoreerisid ta kõnesid ning lõi selle peale ise nutirakenduse «Ignore No More».

«Meil on vaja äppi, mis lihtsalt lülitaks nende telefonid täiesti välja, nii et neid ei saaks enam kasutada,» rääkis kahe lapse ema Washington Posti vahendusel, kuidas ta nutirakenduse arendamiseni jõudis. «Ma läksin internetti ja sõna otseses mõttes hakkasin lihtsalt uurima, kuidas äppi arendada.»

Kui vanemad installivad omale «Ignore No More» äpi, saavad nad oma lapse telefoni kontrolli alla võtta, kui tundub, et laps ei tee ema ja isa sõnumitest või kõnedest lihtsalt välja. Selleks peab vanem vaid sisestama äppi lapse nime ja neljakohalise koodi ning telefon lähebki lukku.

Kui lapse telefon on lukku pandud, ei saa sellega mänge mängida, internetti kasutada ega helistada kellelegi muule peale oma vanemate või hädaabi.

Foto: Google Play

Standifird on oma äpiga rahul ja usub, et see toimib, sest tema poeg vastab nüüd sõnumitele ja telefonikõnedele palju kiiremini kui varem.

Lastel endil pole võimalik rakendust maha installida ega kustutada. Kui seda üritatakse, läheb telefon automaatselt lukku ning vanemale saadetakse selle kohta teavitus.

«Ignore No More» on Google Plays saadaval 1, 99 dollari eest ning töötab vaid teatud Androidi versioonide puhul. Praegu võib kasutajate kommentaaridest lugeda, et rakendusega esineb mõningaid tõrkeid. Lisaks häirib kasutajaid, et kui rakendus on installitud, ei lase see lapsel ise oma telefoni lukku panna ja jätab selle avatuks, mis tekitab suure turvariski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles