Seitse viisi, kuidas olla hea partner

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aeg-ajalt vajame kõik meeldetuletust, kuidas kallimale hea partner olla. Armusuhetega kaasneb palju emotsioone ja võib juhtuda, et alati ei käitu me iseendana. Samuti võib tunduda, et oleme takerdunud rutiini ja teeme partneriga koos igavaid ringe.

Ent taolised mõõnaperioodid on suhetes normaalsed, seega ära arva, et teie suhe on kohe hukule määratud. Selleks, et sul oleks lihtsam meeles pidada, kuidas olla hea partner, pani Allwomenstalk kirja seitse nõuannet.

  • Anna ja võta

Tahaksid teada, kuidas suhtes hea kaaslane olla? Pea meeles, et oluline on võtta ja anda. Sa ei saa partnerilt midagi eeldada, kui sa pole ise valmis panustama (see kehtib armastuse, usalduse, austuse jm kohta). Pea meeles, et kallim on kõigest inimene, kes vajab hoolt ja armastust sama palju kui sina.

  • Räägi oma mõtetest

Tõenäoliselt ei suuda partner su mõtteid lugeda, seega ole aus, otsekohene ja ära hoia olulisi asju endale. Ära ole ebaviisakas, agressiivne või pealetükkiv. Kui suhtlete teineteisega vabalt ja otsekoheselt, siis teate, mis seisukohal üks või teine on ja saate koos edasi liikuda. Veelgi enam, teie vahel pole negatiivseid tundeid ega hõõrumist.

  • Võta vastutus

Keegi pole ideaalne, seega on ainult normaalne, et te mõlemad teete aeg-ajalt vigu. Kui teed vea, ole valmis selle eest ka vastutust võtma. Teiste süüdistamine on mõttetu kassi-hiire mäng, milles võitjaks ei tule keegi. Tunnista oma vigu, palu vabandust, õpi sellest ja liigu edasi.

  • Ära ole liiga kontrolliv

Kui partner pole minevikus su usaldust reetnud, siis lase tal rahulikult olla. Kui ta ütleb sulle, et ei teinud üht või teist asja meelega, usalda teda. Kui ta pole eelnevalt sulle pettumust valmistanud, siis miks peaksid sa asjadest ette ruttama ja teda süüditama hakkama?

  • Unusta liigne pagas

Kui võtad minevikupagasi uude suhtesse kaasa, siis see avaldab värskele suhtele tohutult survet. Kui sind on eelnevalt petetud, siis ilmselt suhtud armusuhetesse ettevaatlikumalt kui varem, ent see ei tähenda, et peaksid uut kaaslast hakkama alusetult süüdistama. Ole oma tunnete suhtes aus ja usalda partnerit.

  • Leia tasakaal

See ei ole eriti tervislik, kui partner on kogu sinu elu. Selline suhtumine eraldab sind perest ja sõpradest ning sa kaotad ka oma iseseisvust. Suhte alguses on raske partnerist eemal olla, kuid oluline on leida hea tasakaal suhte ja oma tegemiste vahel.

  • Võrdsed partnerid

Peaksite partneriga teineteist nägema kui võrdseid, üks teist ei tohiks olla domineerivam ja teine tagasihoidlikum. Paku partnerile nii palju usaldust, austust, armastust ja seltskonda, kui soovid temalt vastu saada. Ära suhtu temasse kriitiliselt ega süüdista teda. Ära kohtle teda nii, nagu oled eelnevates suhetes partneterid kohelnud. Kõik inimesed on erinevad, seega kohtle uut partnerit nii, kuidas ta soovib, et teda koheldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles