Üllatavad viisid, kuidas kasutada vaseliini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vaseliin on vana hea kosmeetikavahend, mida esmalt kasutati haavade ja põletuste leevendamiseks. Kuid sellel tootel on veel mitmeid erinevaid kasutamisvõimalusi, kirjutab Good Housekeeping.

1) Küünelaki pudeli kergeks avamiseks

Kasutades vatitikku, pane natukene vaseliini küünelakipudeli kaela sisse. Vaseliin hoiab ära selle, et küünelakipudel kiiluks kinni. Seega on seda kergem avada järgmine kord, kui tahad küüsi lakkida.

2) Parfüümi kestvuse pikendamiseks

Tupsuta natukene vaseliini oma kehale enne lõhna peale laskmist, näiteks randme ja kaela peale. Vaseliin võtab lõhna enda külge kinni ja see püsib kauem peal.

3) Naha kaitsmiseks juuste värvimise ajal

Kui sulle meeldib kodus juukseid värvida, siis läheb tihti juuksevärvi ka nahale, mis tuleb raskelt maha. Vaseliin võib sellistes olukordades aidata. Pane enne juuste värvimist vaseliini oma juuksepiiri juurde – see aitab vältida naha määrdumist juuksevärviga.

4) Küünenahkade hooldamiseks

Isegi kui te ei kasuta vaseliini oma terve keha peal, siis tasub iga õhtu sellega määrida oma küünenahkasid. See aitab ennetada lõhenenud ja kuivasid sõrmeotsi.

5) Maniküüri tegemiseks

Kas sul ei tule küünte värvimine hästi välja? Kanna õhuke kiht vaseliini küünte servadele – kui värvid natukene valesti, siis lakk ei jää naha peale.

6) Huulte koorimiseks

Lisa vaseliinile veidi suhkrut ja pane seda oma huultele. Huuli kokku hõõrudes vabaned lahtistest nahakihtidest sekunditega. Seejärel loputa magus koorija maha ning pane huultele tavalist vaseliini niisutamiseks.

7) Ripsmete värvimiseks

Kui sinu ripsmetušš hakkab otsa saama, siis vaseliin on väga lihtne alternatiiv. Lopsakate ripsmete jaoks harja ripsmeid veidi vaseliiniga.

8) Vee kõrva sattumise vältimiseks

Vaseliin võib aidata neid, kes ujuvad palju. Enne vette minemist pane vatitikuga mõlemasse kõrva veidi vaseliini. See hoiab soovimatu niiskuse kõrvadest eemal.

9) Hõõrdumise leevendamiseks

Sportlased teavad, et riiete hõõrdumine võib kena päeva ära rikkuda. Pane väike kogus vaseliini ärrituse vältimiseks reite vahele, kaenlaalustele ja muudele tundlikele piirkondadele.

Hea lugeja, mida kasulikku saab veel vaseliiniga teha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles