Põhjus, miks päikeseprillid näo kaunimaks teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Nii mõnigi on ehk märganud, et päikeseprillid teevad näo kuidagi kenamaks. Kuidas on see võimalik, et silmade varjamine niimoodi mõjub?

Ühendkuningriikidest pärit professor Vanessa Brown on üllatuslikult selle teema ekspert. Teadustööks sai ta idee sellest, kui jalutas ühel heal päeval kaubanduskeskuses ja oma peegelpilti silmates märkas, et kuigi ta riided olid sel päeval üsna nirud, nägi ta tänu päikeseprillidele siiski lahe välja, vahendab The Guardian.

Millest siis selline mõju? Esiteks võib Browni selgitusel peituda põhjus selles, et sümmeetria on ilus. Päikeseprillid aitavad silmaümbrust asümmeetriat varjata. Lisaks võivad need jätta mulje, et prillikandjal on atraktiivsem näokuju – näojooned tunduvad kui voolitud.

Kuna prillid katavad silmi, muudavad need kandja salapärasemaks. Browni sõnul saadakse teisele silma vaadates tema kohta väga palju lisainfot. Kui see jääb ära, pole hästi aru saada, mida ta parasjagu mõtleb või arvab. Siin tasub ka arvestada varasemate uuringute tulemusi, mille järgi muudab salapära inimese seksikamaks.

Peale selle võib meie taju mõjutada tuntud inimeste komme kanda sageli päikeseprille. Nii seostatakse päikeseprille glamuuri ja eduga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles