Toidud, mis põhjustavad naha enneaegset vananemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled see, mida sööd  – sinu söömisharjumused mõjutavad nii sinu organismi kui ka välimust. Halvad toitumisharjumused võivad oluliselt kiirendada naha vananemist.

Healthmeup.com toob välja toiduained, mis mõjuvad nahale kõige halvemini:

1) Maiustused

Liigne maiustuste söömine toob kaasa suured suhkrukogused, mida keha ei suuda korralikult omandada. Suhkrust moodustavad ühendid, mis  kahjustavad kollageeni tootmist ja toovad kaasa naha enneaegse vananemise.

2) Alkohol

Kui sa tarbid liiga palju alkoholi, siis maks ei suuda kõiki mürkaineid kehast loomulikul teel väljutada. Mürkained kuhjuvad organismi, mis võib kaasa tuua erinevaid nahaprobleeme, eelkõige vistrikke ja kortse.

3) Grillitud liha

Grillitud liha maitseb küll väga hästi, kuid liigselt söestunud liha sisaldab proinflammatoorseid süsivesinikke, mis kahjustavad naha kollageeni.

4) Soolased toidud

Säilitusainete- ja naatriumirikas toit, nagu näiteks kartulikrõpsud või konserveeritud toit, võib sinu naha muuta tuhmiks ja elutuks.

5) Töödeldud liha

Vorstid, külmutatud peekon ja muud taolised lihatooted sisaldavad palju säilitusaineid. Need pikendavad küll toote säilivust, aga põhjustavad naha enneaegset vananemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles