Sotsioloogiline uuring: lastesaamine on nakkav!

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Itaalia Bocconi ülikooli uuring näitab, et otsus laps saada või mitte saada on naiste puhul tugevalt mõjutatud samaealiste kaaslaste otsusest lastesaamise kohta, vahendab Emmede Klubi Medical News Todayd.

Kui uuringus osalenud naiste keskkooliaja sõpradest keegi lapse sai, hakkasid automaatselt lapse saamisele mõtlema ka teised sõpruskonnast.

Uuringu tulemused näitavad, et iivet ei mõjuta ainult individuaalsed isikuomadused, eelistused elus, majanduslik seisund jms, vaid ka sotsiaalne faktor - mida arvab laste saamisest võrgustik teisi inimesi, kellega naine suhtleb.

Uuringu ühe koostaja, Nicoletta Balbo sõnul ei ole põhjus ainult sellest, et inimestel on ikka kombeks end teistega võrrelda ja tahta olla nagu teised, vaid ka selles, et sõbrannadega lapsesaamise kogemust jagades on seda elumuutust potentsiaalselt kergem läbi teha. Saab jagada muresid ja kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles