20 põhjust, miks sa ei pruugi kunagi oma eksist üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminekud on alati rasked ja nendest taastumine võib võtta palju aega. Kuid mõned inimesed ei pruugigi teatud mõtteviisi pärast oma eksist üle saada.

Elite Daily toob välja 20 põhjust, miks sul võib olla raskusi oma vana kallima unustamisega:

1) Sa jälgid teda endiselt sotsiaalmeedias
Lõpeta oma piinad ja lõpeta oma eksi järele nuhkimine Facebookis või mujal. Kõige parem viis kiusatuse vältimiseks on eemaldada ta kõikidest oma sotsiaalmeedia kanalitest.

2) Sul on endiselt ta number telefonis
Sul ei ole tõenäoliselt enam tema telefoninumbrit vaja. See võimaldab sul purjus peaga saata talle sõnumeid, mida hiljem kahetsed. Eemalda telefonist tema number, sõnumid ja kõik temaga seonduv.

 3) Sa keskendud liiga palju headele aegadele
Tõenäoliselt lagunes teie suhe põhjusega. Kui sul on raskusi minevikust lahti laskmisega, siis sa meenutad tõenäoliselt ainult häid asju teie suhte juures. Kuid pigem keskendu halvale ja tuleta endale meelde, miks teie suhe ei toiminud ja miks on parem, et te lahku läksite.

4) Sa ilustad halbu asju teie suhte juures
See on sarnane eelmise punktiga. Kui sa ilustad halbu asju teie suhte juures, siis tekitab see lootust, et teie suhe võib veel paraneda. Kuid halbadele asjadele mõtlemine aitab sul temast kiiremini üle saada.

5) Sa pole talle andestanud
Kui sind jäeti maha või sina jätsid tema maha, siis ootad sa temalt vabandust. Võib-olla ootad sa, et ta saaks oma vigadest aru ja tunnistaks seda sulle. Kuid mida kauem sa ootad, seda raskem on sul teda põlata. Edasi liikumiseks on oluline, et sa ei pea tema peale vimma ja andestad talle.

6) Sa pole endale andestanud
Võib-olla tegid hoopis sina midagi valesti, mis tõi kaasa lahkumineku. Kuid mis juba tehtud, seda enam muuta ei saa. Oluline on olukorraga leppida, endale andestada, oma vigadest õppida ja eluga edasi minna.

7) Sa ootad leevendust
Inimesed jäävadki lõpetust ja leevendust ootama, kuid see sõltub eelkõige meist endast. Sul peab olema tahe minevik selja taha jätta ning edasi liikuda. Tee kõik endast olenev, et olukorraga leppida ning teadvusta endale, et see etapp sinu elust on möödas.

8) Sa pole hakanud uuesti kohtamas käima
Oma eksist ülesaamiseks pead sa hakkama uuesti kohtamas käima. Sa ei pea kohe omale tõsist suhet või hingesugulast leidma, kuid väga oluline on välise maailmaga tutvuda.

9) Sa pole alustanud maailma avastamist
Kuigi suhted on meie elus väga tähtsal kohal, siis on ka muid asju, mis suurendavad meie õnnetunnet: seiklemine, riskide võtmine, reisimine. Ära haletse ennast ja avasta maailma!

10) Sa pole ennast avastanud
Mõnikord unustame suhtes olles enda eest piisavalt hoolitseda. Selgita välja, mis muudab sind õnnelikuks ja ela nii, et sinu sisemised vajadused saaksid rahuldatud.

11) Su sõbrad juhatavad sind eksiteele
Parimad sõbrad on rasketes olukordades alati meile toeks. Kuid vahel räägivad sulle sõbrad lohutamiseks asju, mida sa tahad kuulda, mitte asju, mida sa peaksid kuulma.

12) Sa leevendad valu valede asjadega
Peale lahkuminekut võid sa oma muresid uputada pudelisse või langeda mõne muu kahjuliku sõltuvuse ohvriks. Kuid see ei ole tõeline lahendus sinu hingeelu probleemidele.

13) Sa võtsid lahkuminekut liiga isiklikult
Väga võimalik, et sina ei teinud suhtes midagi valesti, vaid te lihtsalt kasvasite lahku ja ei sobi enam kokku.

14) Sa ei oska olla iseseisev
Sinu üksildus jälitab sind iga päev. Sa arvad, et vajad õnnelik olemiseks teist inimest enda kõrvale. Sa olid harjunud, et sul on üks inimene alati kõrval, kellele toetuda ja loota. Kuid nüüd pead sa ennast kokku võtma ja üksi hakkama saama. Kui sa ei suuda olla üksi iseseisvalt, ei suuda sa olla ka õnnelikus suhtes.

15) Sa mõtled, et te saate sõpradeks jääda
Mõnel juhul on see võimalik. Aga kui sa endiselt armastad oma eksi, siis ei saa te kindlasti sõpradeks jääda. Sel puhul loodad sa pidevalt, et sõprusest võib taas romantiline suhe välja kasvada.

16) Sa pole seadnud piire
Kui inimesed lahku lähevad, siis võivad nad mingil määral endiselt edasi suhelda. Kuid suhtlemisele ja üksteisega kokkupuutumisele tuleb seada piirid, et see ei teeks sulle lõpuks haiget.

17) Sa arvad, et sa oled väärtusetu
Väga paljud inimesed tunnevad, et peale lahkuminekut on nende elu läbi. Kuid suhte lagunemisest hoolimata väärid sa endiselt õnne ja rahulolu.

18) Sa oled draamakuninganna
Võib-olla sa sisemiselt lihtsalt naudid draamat, pisaraid, vingumist ja emotsionaalset krahhi. Mingil põhjusel meeldib sulle ennast karistada ja selle pärast pole endiselt eksist üle saanud.

19) Sa arvad, et ükskõik mis on parem kui mitte midagi
Tegelikkuses on parem olla vallaline kui ebatervislikus suhtes. Seega ei tasu oma eksi taga nutta lihtsalt selle pärast, et nüüd oled sa üksik.

20) Sa teed otsuseid vale prioriteediga
Sinu eelmises suhtes võis küll seks hea olla , kuid täisväärtuslikuks suhteks on vaja veel muudki. Sa ei saa klammerduda inimese külge lihtsalt ühe hea omaduse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles