Tõeliste sõprade kõige olulisemad omadused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu korda päevas sa inimesi puudutad? Fakt on, et mida rohkem, seda parem on olla nii puudutataval kui ka puudutajal.
Mitu korda päevas sa inimesi puudutad? Fakt on, et mida rohkem, seda parem on olla nii puudutataval kui ka puudutajal. Foto: SCANPIX

Öeldakse, et parem on üks tõeline sõber kui mitu keskpärast sõpra. Tõelised sõbrad armastavad sind sellisena nagu sa oled ja toetavad sind nii halvas kui ka heas.

The Huffington Post toob välja kümme olulist omadust, mis iseloomustavad tõelisi sõpru:

1. Keskenduvad heale – Tõelistele sõpradele pole vaja muljet avaldada. Nad näevad tõelist sind ja hindavad sinu häid omadusi.

2. On tõelised – Oma parimate sõpradega saad sa naerda ja nutta, rääkida tõsistel teemadel ja lollitada. Igal viisil tunned sa siirast lähedustunnet.

3. Lahkus on kõige olulisem – Pealiskaudsete sõpradega on lõbus ainult headel aegadel koos olla. Tõelised sõbrad näitavad välja tingimusteta lahkust ja headust ka rasketel aegadel.

4. Vead on osa elust – Tõelised sõbrad ei mõista sind hukka, kui teed vigu - me oleme kõik siiski inimesed ja eksimused on osa elust. Me õpime kasvades.

5. Võimude tasakaal – Ehtsas sõprussuhtes ei ole üks inimene staar ja teine madalamal positsioonil. Tasakaal on väga oluline: kui kord vajab üks osapool mõistmist ja tuge, siis oskab ta seda vajadusel ka teisele pakkuda.

6. Andestamine – Kui tekivad tülid, siis tõelised sõbrad oskavad nendega toime tulla. Nad oskavad teineteisele andestada ning mõistavad, et vahel tekivad konfliktid.

7. Truudus ja hoolimine – Tõelises sõpruses on truudus ja lähedane side kõige olulisem. Sa tunned, et nad on sulle alati toeks ja sina oled neile.

8. Lasete üksteisel kasvada – Elu on muutlik ja ka inimesed muutuvad. Tõelised sõbrad annavad üksteisele ruumi kasvada ning aega ja võimalust areneda.

9. Hoiavad suhteid – Nagu kõik elusorganismid, vajavad ka sõprussuhted pidevat hoolitsust. Tõelised sõbrad võtavad ühendust ja küsivad üksteise järgi.

10. Tähistavad häid asju – Tõelised sõbrad tähistavad sinu võite. Nad tahavad sulle parimat ja on sinu üle õnnelikud, kui saavutad midagi. Sinu rõõm on nende rõõm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles