Isetehtud puhastusvahendid, mis asendavad kodukeemiat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik poes müüdavatest puhastusvahenditest sisaldavad keemiat, mis jätavad maha palju mürkaineid. Need mürkained on eriti kahjulikud lastele ja rasedatele ning võivad põhjustada mitmeid terviserikkeid.

Võimaluse korral tasub väga keemilisi aineid võimalikult vähe oma kodus kasutada, kirjutab healthmeup.com. Mürgist kodukeemiat saab edukalt asendada kodustest vahenditest tehtud alternatiividega, mis ei kahjusta tervist ja puhastavad edukalt pindu:

  • Üldpuhastusvahend

Võta neli teelusikatäit söögisoodat ja sega see 8 detsiliitri veega. Sega korralikult ning pindade puhastamiseks tee švamm selle seguga märjaks. Sellega võid puhastada kõike – köögikappidest erinevate seadmeteni ja kas või külmkapi sisemust.

  • Klaasipuhasti

Sega omavahel 4 dl vett, 1 dl õunaäädikat, 0,5 dl piiritust ja paar tilka meelepäraselt lõhnavat eeterlikku õli. Kui oled segu valmis teinud, siis pane see pihustiga pudelisse. Kasuta seda puhastusvahendit peeglite ja akende puhastamiseks.

  • Portselani puhastamiseks

Võta poolik sidrun ja hõõru seda jämeda soola sees. Kasuta sidrunit, et puhastada oma portselanist nõusid. Lisaks saab seda kasutada ka kraanikausi puhastamiseks. See looduslik puhastusvahend puhastab väga tõhusalt ja jätab ka hea värske lõhna.

  • Plekieemaldaja

Kangalt plekkide eemaldamiseks raputa pisut söögisoodat märjale plekile. Seejärel sega omavahel kokku võrdsetes kogustes valge veini äädikas ja vesi ning hõõru selle segu abil puhta lapiga plekk välja. Korda seda protseduuri, kuni plekk on kadunud.. Kui oled lõpetanud, siis pese puhta veega äädikas riidelt maha.

  • Hõbeda puhastamiseks

Võta mõned banaanikoored ja sega need veega, et teha pastat. Hõõru pehme riidega seda pastat hõbedast nõude peale ja seejärel pese maha. Peale loputamist tuleb nõud kuivatada puhta riidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles