Millised värvitoonid lisavad suhtele vürtsi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie silmad suudavad eristada sadu erinevaid värvitoone ja tänu teadlaste tehtud uuringutele, on teada ka see, kuidas teatud värvitoonid meid mõjutada võivad.

Pikaajalised suhted vajavad mõnikord lisatõuget, et suhe püsiks värske ja põnevana. Lisaks kohtinguõhtutele ja üllatusreisidele võivad armusuhet mõjutada ka meid ümbritsevad värvid. Siin on väike juhend, milliseid värvitoone oma kodus kasutada, et teie suhe oleks soe ja kirglik, kirjutab Betty Confidential.

Kirglik punane

Chris de Burgh teadis täpselt, milline on punase värvi mõju, kui ta kirjutas oma laulu «Lady in Red». Uuringud on näidanud, et mehed tunnevad punast värvi rõivaid kandvate naiste suhtes tõmmet (kusjuures tunduvalt rohkem kui ühegi teise värvitooni puhul). Ent tuleb välja, et see toimub seetõttu, et punast värvi seostatakse seksikusega ja arvatakse, et punast värvi kandvad naised on seksihimulisemad. On kindlaks tehtud ka see, et naised peavad punast värvi kandvaid mehi seksuaalselt atraktiivseks.

Loo õige meeleolu

Kui soovid leida kohtingupaika, mis tekitaks romantilise meeleolu, otsi kohti, kus oleks veripunast värvi. 2010. aasta uuring näitas, et naised tundsid meeste suhtes suuremat tõmmet, kui mees oli punase värvi taustal. Vältida tuleks oranži värvi, sest seda värvi seostatakse negatiivsete emotsioonidega.

Värvi oma magamistuba

Magamistuppa sobivad hästi sinised värvitoonid, mis rõhutavad rahulikku, loomingulist, õrna ja turvalist meeleolu. Kollaseid, rohelisi ja siniseid värvitoone peetakse ka erutavateks. Ürita oma magamistoas neid kolme kombineerida, et magamistoas valitseks soe ja erutav õhkkond.

Eelista heledat

Tuleb välja, et heledad ja külluslikumad värvitoonid rõhutavad naudingut, eriti noorte naiste puhul. Uuringud on näidanud ka seda, et heledad riided mõjutavad inimesi rohkem kui kellegi näoilme. Tumedaid värvitoone seostatakse agressiivsusega.

Jäta töö kontorisse

Paarid, kes toovad tööstressi koju, on oma suhtega vähem rahul. Selleks, et kontoris võimalikult produktiivne olla, ümbritse end rahustava sinise värvitooniga, mis ärgitab koostööle. Punane ja oranž võivad töökeskkonnas energiat anda, kuid nendega ei tasuks liiale minna. Liiga palju eredaid värvitoone võivad mõjuda kurnavalt. Hoia eemale hallist ja neutraalsetest toonidest, sest on kindlaks tehtud, et need tekitavad naistel töö juures depressiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles