Esimese kohtingu käsud ja keelud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi inimesed võivad üldiselt olla väga viisakad ja heade kommetega, tundub, et head kombed unustatakse, kui minnakse mõne uue kaaslasega esmakordselt välja. Loomulikult tahetakse partnerile muljet avaldada, kuid närvilises olukorras võivad lihtsalt mõned elementaarsed asjad ununeda.

Suurbritannias uuriti naistelt ja meestelt, millised asjad on nende jaoks partneri juures kõige vastumeelsemad. Kõige ebameeldivamate omadustena toodi välja näiteks see, kui partner sööb väga lärmakalt või kui ta otsustab sinu eest, mida tellida, kirjutab Female First.

Kui inimestelt uuriti, milliseid sööke nad kohtingul eelistaksid, nimetati näiteks itaalia, hiina ja hispaania kööki. Kohtingul eelistatakse vältida näiteks sushit, sest selle lõhn võib ebameeldiv olla ja kiirtoitu, sest seda peetakse odavaks ja see nõuab vähest pingutust.

Kui restoranis on suur valik, soovitaksid inimesed vältida küüslauku ja sibulat sisaldavaid sööke, eriti populaarseks ei peeta ka mereande, sest keegi ei taha sind suudelda, kui su suu haiseb kala järgi.

Paljude inimeste jaoks on probleemiks ka see, kui partner kasutab kohtingu ajal telefoni (nt toidu pildistamiseks, sõnumite saatmiseks või helistamiseks). 

Esimese kohtingu käsud:

1. Mõtle hoolikalt, mida sa partnerile ütled. Õigesti valitud sõnad võivad aidata tasakaalustada seda, kui toit pole maitsev või kui kohtingu paik pole teile muljet avaldanud.

2. Täna partnerit kohtingu eest. Tee partnerile ka pisiasjade eest komplimente, siis ta mõistab, et meeldib sulle ja sa oled õhtuga rahul.

3. Käitu teistega nii, nagu sa tahad, et käitutakse sinuga – ole teenindajate ja partneriga viisakas. Kaaslasele avaldab see rohkem muljet kui asjatu ülbitsemine.

Esimese kohtingu keelud:

1. Ära takerdu menüüsse liiga pikalt ega mõtle pool õhtut, mida tellida. Kui oled toidu suhtes pirtsakas, vaata söögikoha menüüd juba enne kohtingut ja kasuta oma aega mõistlikult.

2. Ära kritiseeri partneri valitud toitu. Partneri toidueelistused ei puutu kuidagi sinusse.

3. Ära liialda alkohoolsete jookidega – alkohol võib panna sind piinlikult käituma, seega joo parem vett või piiru klaasi veiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles