Kodumaised supermarjad, mis parandavad sinu tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvikad.
Jõhvikad. Foto: SCANPIX

Tänapäeval on populaarseks muutunud välismaise päritoluga nn supertoidud, näiteks goji-marjad. Ajakiri Anne & Stiil tutvustab põhjamaise päritoluga supermarju, mis võivad olla sama kasulikud.

  • Astelpaju – Astelpajumarjad sisaldavad ravitoimega õli, mis vähendab põletikku ja kiirendab kudede taastumist. Taime viljades on rohkelt A-, E- ja K-vitamiini, samuti karotenoidseid ühendeid ja C-vitamiini.
     
  • Murakas – Murakas on suhkruid, sidrunhapet ja C-vitamiini. Samuti sisaldab see bensoehapet, mis on looduslik konservant ning annab viljadele hea säilivuse.
     
  • Metsmustikas – Mustikas takistab vananemisprotsessi ning kaitseb mitmete haiguste ees. Sisaldab tugevaid antioksüdante.
     
  • Jõhvikas – Sisaldab palju C-, B1-, B2- ja B3- vitamiini, beetakaroteeni ja antioksüdante. Mineraalainetest leidub jõhvikas eelkõige kaaliumi, kaltsiumi ja magneesiumi.
     
  • Aedmaasikas – Sisaldab ohtralt organismile kasulikke aminohappeid, vitamiine ja mineraalaineid. Samuti sobib kasutada näohoolduseks, sest puhastab ja ahendab poore.
     

Loe pikemalt kodumaiste supermarjade kohta värskest augustikuu Anne & Stiilist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles