Kui palju on sinus «kitchenistat»?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FSR Editorial

Alles see oli, kui eesti keelt täiendas ingliskeelne termin «fashionista», et iseloomustada moeteadlikku naist, kes on kursis uusimate trendidega ning kelle riidekapis on alati värsked moetuuled. Sellel suvel on liikvele läinud uus sõna «kitchenista».

Kitchenistad on naised, kes hoiavad külmikus oma vannitoa ja riidekapi sisu: parfüümid, seerumid, spreid ja šampoonid on kolinud vannitoast kööki. Samuti hoitakse külmkapis ka aluspesu, sukkpükse, mohäärkampsuneid ja karusnahka.

Katar Media uuringufirma Londonis viis läbi  küsitluse viies Euroopa suuremas linnas ning selgitas välja, et 22 miljonit naist Euroopas kasutab oma külmikut mitte ainult söögi-joogi, vaid ka ilu- ja moetoodete paremaks säilitamiseks. Uuringutulemuste põhjal on kitchenistade esikolmikus poolatarid (6.3 miljonit), sakslannad (5.3 miljonit) ja prantslannad (4.5 miljonit).

Mida need trendikad naised peamiselt oma külmkappi pistavad? Prantslannadest tunnistas üle poole miljoni vastaja, et hoiavad külmikus angooravillast kampsuneid, et need paremini säiliksid, ja sukkpükse. Poolatarid ütlesid, et pistavad külmikusse enim jalakreemi ja aluspesu. Itaallannad hoiavad külmas šampooni ja silmapliiatseid, sakslannad silmakreeme ja briti naised juuksehooldustooteid ning henna värve.

Kui ilueksperdid Emma Hill ja stilist Isabella Blow uurisid, miks naised kasutavad ilu- ja moetoodete säilitamiseks külmkappi, said nad vastuseks soovi tagada toodete maksimaalne värskus ja kasutamise tõhusus. Näiteks naised, kes investeerivad suure summa C-vitamiini sisaldavatesse kreemidesse, nanotehnoloogilistesse näoseerumitesse või ökokosmeetikasse on veendunud, et tooted püsivad kauem värsked külmikus, mitte vannitoas.

Ka riiete hoidmisele oli naistel selge põhjendus olemas: kašmiir ja angooravill püsivad külmkapis «nagu uued», kvaliteetnahk säilitab oma vormi kõige paremini külmas, aluspesu ja sukkpüksid mõjuvad külmkapist selga tõmmates tõelise värskendusena ning kingade jahutatud sisetallad väldivad tursete tekkimist kõrgetel kontsadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles