Üheksa rõõmustavat fakti vananemise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud noored inimesed kardavad vananemist, kuid tegelikult toob see kaasa ka mitmeid häid asju.

Geniusbeauty.com toob välja üheksa rõõmustavat fakti vananemise kohta:
 

1. Vanad inimesed on õnnelikumad - Sa pole kunagi nii õnnelik kui 65. ja 85. eluaasta vahel. Chicago ülikooli teadlased uurisid inimese õnnetunnet erinevatel eluperioodidel. Inimesed on õnnelikud noorena ja kõige õnnetumad keskeas, kuid kõige õnnelikumad on nad alates 65. eluaastast.

2. Terav mõistus - Teadlased on avastanud, et vanemad inimesed tulevad mitmete töödega palju paremini toime kui noored. Terava mõistuse säilitamiseks on vaja aga aju pidevalt treenida. Seega vananemist ei maksa karta!

3. Sõbralikkus - Vanemad inimesed lahendavad inimestevahelisi tülisid palju edukamalt kui noored. Elukogemus teeb inimese mõistlikumaks ja tolerantsemaks, mis aitab sugulaste ja sõpradega paremini läbi saada.

4. Vähem muresid - Vanad inimesed ei pea enamasti muretsema kinnisvara, väikeste laste või töö kaotamise pärast. See on tõeline murevaba elu, kus saad teha, mida hing ihaldab.

5. Vähem migreenihooge - Uuringud on näidanud, et vananedes migreenihood vähenevad. Enamik inimesi kannatab migreeni all kuni 50. eluaastani.

6. Paranenud seksielu - Vanusega kasvab rahulolu seksieluga, näitavad uuringud. Enamik naisi vanuses 60 kuni 89, kes elavad aktiivset seksielu, on sellega väga rahul.

7. Vähem stressi - Uuringute järgi on inimeste kõige stressirikkam periood vanuses 35 kuni 49. Vanematel inimestel on vähem stressi, kuid neil on mureallikaks nende enda tervis.

8. Tugevam abielu - Statistika näitab, et lahutuste arv peale 60. eluaastat on tunduvalt väiksem võrreldes teiste vanusegruppidega.

9. Töö pakub rohkem rõõmu - Üle 90 protsendi üle 50-aastastest töötajatest on oma tööga rahul. Alla 30-aastastel on see protsent  kõigest 80. Vanemad inimesed on saanud omale tavaliselt stabiilse töökoha, millega nad on rahul, ning ei pea pidevalt karjääriredelil tõusmiseks vaeva nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles