Kas sul on vastupidav suhe?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastupidavad paarid panevad vastu eluraskustele, mis nende teele ette satuvad. 

Suhted võivad silmitsi seista erinevate probleemidega, mille lahendamiseks on vaja vastupidavust, vahendab Psychology Today. Oma suhte vastupidavuse hindamiseks tasub mõelda järgnevate küsimuste üle:
 

1) Kas te peate oma suhte aluseks saatust? – Romantiline on mõelda, et teid viis saatus kokku ja see ka hoiab teid koos, kuid selline uskumus võib vähendada suhte vastupidavust. Kui suhtes esinevad teatud proovikivid, siis on raske leida lahendusi, kuidas probleemiga tegeleda. Pigem tuleb süvendada uskumust, et suhe kasvab ja areneb pidevalt läbi erinevate katsumuste. See soodustab pidevat planeerimist, positiivsust ja raskete aegadega toimetulekut.

2) Kas sa näed oma partneri positiivseid külgi? – Mitte ükski inimene ega suhe ei ole ideaalne, aga vastupidavaks suhteks on oluline õige perspektiiv. Paarid, kes keskenduvad rohkem oma partneri positiivsetele külgedele, tulevad raskustega paremini toime. Nad on suhtes õnnelikumad ning neil on vähem tülisid ja rohkem stabiilsust.

3) Kui palju enesekontrolli sul on? – Kas sa suudad oma partneri peale ärritudes vältida äkilisi vihasööste? Või vihastad sa väga kiiresti ja ütled oma partnerile mõtlematult halvasti? Enesekontroll võimaldab sellistes olukordades oma käitumist kontrollida ning enne vihastamist rahulikult situatsiooni tõlgendada. Hea enesekontrolliga inimesed suudavad paremini tülisid lahendada ning partneriga konstruktiivsemaid vestlusi pidada.

4) Kas sa oled väikeste asjade eest tänulik? Partnerid väljendavad vastupidavas suhtes ka väikeste asjade eest tänutunnet. Nad märkavad teise inimese pingutusi ja hindavad seda. See loob suhtes positiivse atmosfääri ning muudab partnerid lähedamaks.

5) Kas sa näed pidevalt oma suhte nimel vaeva? – Uuringud näitavad, et vastupidavad suhted on paindlikud: need kohanevad muutustega edukalt ja töötavad pidevalt oma suhte paremaks muutmise nimel. Selle raames ollakse ka üksteisele pidevalt toeks. Vastupidavad paarid jagavad kohustusi, innustavad ja lohutavad teineteist. Selline käitumine on järjepidev ning täisväärtusliku suhte üheks aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles