Lihtne õnne saladus: tarbi vähem, ela rohkem!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elame maailmas, kus inimesed väärtustavad aina rohkem materiaalseid asju ja ei hinda tõeliselt tähtsaid asju elus. Selline suhtumine ei vii aga tõelise õnneni.

Meid ümbritsevad väga palju selliseid asjad, mida me tegelikult ei vaja. Sotsiaalne surve sunnib meid aga rohkem tarbima ning võtab tähelepanu tähtsatelt asjadelt elus ära, vahendab Yourtango.com. Seda on võimalik aga oma ellusuhtumist muutes parandada:
 

1. Sa ei vaja seda kõike - Elamiseks ei ole vaja palju materiaalseid asju, mis meil hetkel on - me lihtsalt tahame neid. Tegelikult on eluks vaja ainult head tervist, joogivett, süüa ja magamisaset. Uus kleit võib tunduda teatud hetkel hädavajalik, kuid tegelikult saad sa ka ilma selleta elada. Kui sa loobud materiaalsetest soovidest, siis on sul ka vähem rahamuresid.

2. Arvesta oma rahalist seisukorda - Sa ei saa osta uusi asju või oste planeerida enne oma rahalise seisukorraga tutvumist. Tuleb ka arvestada oma võlgasid. Ära võta võlgasid ning osta ainult neid asju, mille eest sa saad kohe maksta. Alati tulevad järgmised allahindlused ja sa ei jää mitte millestki ilma, kui sa mõnest asjast loobud. See võib nii sinu hingele kui ka rahakotile hästi mõjuda.

3. Asjade omamine võib sind orjastada - Kui sa oled materialistliku ellusuhtumisega, siis sa jäädki pidevalt uusi asju tahtma. Lisaks võib asjade eest hoolitsemine võtta sinu energiat. Näiteks, mida suurem korter, seda rohkem pead sa üüri maksma ja koristama. Kui sul on kallis auto või kallis telefon, siis sa pidevalt muretsed, et sellega midagi ei juhtuks. Seega võib asjade omamine sind igas mõttes kurnata.

4. Poodlemine võib olla sõltuvus - Poodides käimine võib anda sulle hea tunde, aga sellest võib tekkida sõltuvus, mis häirib sinu igapäevaelu. Head tunnet saab tekitada ka raha kulutamata, näiteks vabatahtlikku tööd tehes. Ka kasutatud riiete annetamine võib muuta sind õnnelikumaks. Palju erinevate tasuta viisidega on võimalik nii endale kui ka teistele head teha.

5. Ühiskond paneb sind aina rohkem asju tahtma - Meile on kinnistunud uskumus, et mida suurem kodu ja mida kallimad riided sul on, seda parem elu sul on. Väga lihtne on tänapäeval nende asjade jaoks pangast laenu võtta: õppelaen, kodulaen, autoliising ja muu. Kuid nende kõigega kaasneb tagasimaksmise kohustus, mis aheldab sind enda ostetud asjade külge. Kas see on kõike seda väärt? Mis on sinu tegelik südamesoov?


Materialistlikust ellusuhtumisest loobumine võimaldab sul olla õnnelikum ja elada murevabamat elu. Tõelistel õnnelikeks tegevatel asjadel ei ole hinnasilti küljes: tervis, vaba aeg, armastatud inimesed sinu ümber ja kirg elu vastu. Just need on asjad, mida me tõeliselt elus väärtustama peame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles