Nippe, kuidas kiirest muuta kodu näiliselt puhtamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alati ei ole võimalik kiire elutempo tõttu oma kodu säravpuhtana hoida. Mida teha aga ootamatute külaliste puhul?

Fox News Magazine toob välja nippe, kuidas muuta oma kodu kiiresti külaliste jaoks näiliselt puhtamaks:
 

Elutuba

Kui sul on diivani peal padjad, siis hoia ühte padjapüüri poolt külaliste jaoks. Niisiis kui külalised peaksid ootamatult külla tulema, siis saad need lihtsalt ümber pöörata, et kangas tunduks puhas ja värske. Pööra need tagasi siis, kui külalised lahkuvad. Kiiresti karvadest lahti saamiseks tee kummikindad märjaks ning pühi käega õrnalt mööblit. Korrasta raamatuid ja ajakirju ning säti need ilusasse virna või aseta need dekoratiivsesse korvidesse. Kui diivani peal on plekid, siis varja neid puhta pleedi või muu linaga - keegi ei saa aru, et midagi valesti on. Pole vaja ka aknaid pesta - lihtsalt tõmba ruloo või kardinad ette.

Köök

Kui mustade nõude virn on väga suur, siis ootamatute külaliste jaoks ei ole aega neid pesta. Pane nõud kuhugi suuremasse potti ning pese need siis, kui kõik on lahkunud. Kui köögis on halb lõhn, siis lihtsalt keeda potis muskaati, nelki, kaneeli või apelsinikoori. Võta külmkapilt ära erinevad märkmepaberid, sest see jätab sassis mulje. Kui soovid varjata määrdunud käterätikuid, siis voldi need kokku ja pane need pliidi käepidemele rippuma.

Vannituba

Liigsete karvade eemaldamiseks vannitoa põrandalt kasuta kleepuvat riiderulli ning segadus kaob. Kui sul ripuvad nagis märjad  ja mustad käterätikud, siis varja neid näiteks hommikumantliga. Hoia alati puhtaid käterätikuid külaliste jaoks varuks. Tihti kuhjuvad ka vanad vatipadjad või vatitikud kraanikausi ligidale. Selle vältimiseks pane vannituppa väike prügikast, kuhu saab selliseid kosmeetikatarbeid alati visata. See on nii väike, et ei võta ruumi ning aitab ennetada segadust. Vannitoas küünalde põletamine võib samuti tekitada head atmosfääri.

Kodukontor

Segaduse korrastamiseks pane lahtised kontoritarbed, nagu kirjaklambrid ja pliiatsid, kindlasse karpi või topsi. Võta maha kõik seinale kleebitud märkmepaberid ning pane need kuhugi mapi vahele, kus need silma ei paista. Toale organiseeritud mulje jätmiseks jäta lauale võimalikult vähe asju - kasvõi pane need ajutiselt sahtlitesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles