Viis viga, mida hammaste pesemisel tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hammaste tervena hoidmiseks on vaja neid regulaarselt ja korralikult pesta. Siiski teevad inimesed hammaste pesemisel teadmatusest sagedasti vigu.

Yahoo! Shine portaal toob välja viis levinud viga, mida hammaste pesemisel tehakse:
 

1) Valime kõvad harjased - Hambaharja valides tuleks valida pehmete või väga pehmete harjastega harja, et vältida igemete kahjustusi. Kõvad harjased on mõeldud proteesidel kasutamiseks, mitte päris hammastel.

2) Harjame liiga kõvasti - Isegi pehme harjaga pestes võib liiga palju jõudu rakendades kahjustada igemeid ja lõhkuda hambaemaili. Tavalise harjaga pestes ära suru hambaharja nii hambaid pestes kõvasti, et harjased laiali läheksid. Kui sul on elektriline hambahari, siis liigu sellega hambalt hambale, ilma et sa seda ise vastu hambaid suruksid.

3) Me ei järgi kahe minuti reeglit - Hambaarstid soovitavad hambaid pesta vähemalt kaks minutit, olenemata sellest, kas pesed tavalise või elektrilise harjaga. Kaks minutit on kõige väiksem aeg, millega saab põhjalikult hambad puhtaks pesta.

4) Me unustame keele ära - Keele peale kogunevad söömisest ja joomisest palju baktereid. Need bakterid liigvad edasi hammastele, mis võivad põhjustada halba hingeõhku ja hammaste lagunemist. Veendu, et pesed korralikult terve oma keele puhtaks - nii eest kui ka tagant.

5) Me hoiame hambaharja reisikarbis - Me arvame, et  kodus hambaharja reisikarbis hoidmine kaitseb seda bakterite eest, kuid tegelikult need just kogunevad sinna.  Teine viga on hambaharja pesemine nõudepesumasinas - see kahjustab harjaseid ning harja ei saa enam kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles