Kaheksa tõeliselt lahkete inimeste omadust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval peetakse paljusid inimesi isekateks, kuid endiselt on ümberringi ka lahkeid inimesi. Tõeliselt lahketel inimestel on mitmeid ühiseid omadusi.

Ekspert toob The Huffington Postis välja kaheksa omadust, mis näitavad, et sa oled tõeliselt lahke inimene:
 

  • Sa leiad teiste inimestega sarnasusi - Lahked inimesed on õppinud oma halbadest perioodidest ning nad mõistavad inimesi, kui neil on raske. Kaastundlikud inimesed on väljapoole suunatud ning mõtlevad teiste inimeste tunnetele ja mõtetele. Nad on sotsiaalselt väga ühendatud teiste inimestega ning mõistavad neid. Mida rohkem inimene on teistega seotud, seda enam ta suudab teiste tunnetest ja mõtetest aru saada.
     
  • Sa ei pane rõhku rahale - Kui raha eest ei saa õnne osta, siis ei saa sellega osta ka lahkust. Uuringu järgi inimeste kaastundlikus vähenes, mida enam nad raha teenisid. Kõrgem positsioon ühiskonnas vähendab  võimet teiste inimeste tundeid mõista ning ümbritsevale tähelepanu pöörata.
     
  • Sa käitud empaatiliselt - Lahkuse üheks tunnuseks on teistele midagi tagasi andmine, kas või kõige väiksematel viisidel. Kui me käitume hoolivalt ja armastavalt, siis saame ka armastust tagasi. Selle pärast lahked inimesed käituvadki hoolivalt ning tunnevad ennast sealjuures õnnelikult. Näiteks on nad sõpradele toeks või teevad vabatahtlikku tööd. Teiste inimeste vastu lahke olemine teeb sind palju õnnelikumaks - isekas ellusuhtumine ei too inimestele tavaliselt tõelist rahulolu.
     
  • Sa hoolid iseendast - Iseendast hoolimine on peamine alus lahkeks inimeseks saamiseks. Raske on teistest inimestest aru saada, kui me ei mõista iseennastki. Enesearmastus on õpitav ning aitab halbadest harjumustest lahti saada.  Enda vastu lahked inimesed on rohkem motiveeritud ennast arendama ning eesmärkide nimel vaeva nägema.
     
  • Sa õpetad teisi - Lahked inimesed ei taha hoida oma tarkust iseendas, vaid jagavad seda ka teistega. Oma kogemuste ja teadmiste jagamine on kõikide tõeliselt lahkete inimeste sisemine soov. Nad tahavad teistele inimestele edasi anda oma tugevust ja elutarkust ning ei oota mitte midagi vastu. Nende vastutasuks ongi see, kui teised inimesed saavad tema õpetustest kasu.
     
  • Sa elad hetkes - Kui sa oled teiste vastu lahke ja kaastundlik, siis sa keskendud olevikule. Lahked inimesed ei ole teiste kuulamise ajal oma telefonis - nad on pühendunud ning süvenevad teiste probleemidesse. Sügava teadvustamise printsiip on oluline, sest see aitab vajadusel keskenduda teiste inimeste tunnetele ja mõtetele, mitte enda omadele.
     
  • Sul on kõrge emotsionaalne intelligentsus - See tähendab seda, et sa oskad analüüsida nii enda kui ka teiste inimeste tundeid. Kui sul on kõrge emotsionaalne intelligentsus, siis sinu sisemine moraalitunne ajendab sind teisi aitama. Sellised inimesed mõistavad, et maailmas ei ole õiget ja valet, vaid lihtsalt palju erinevaid arvamusi ja ellusuhtumisi, ning aktsepteerivad seda.
     
  • Sa oled tänulik - Isegi kui sa pole ise lahke inimene, siis sinu heaks on keegi kindlasti midagi teinud. Empaatilised inimesed teadvustavad asju, mida nende vastu hästi on tehtud, ning väljendavat selget tänutunnet. Juba pelgalt mõtlemine heade asjade üle, mis meie heaks tehtud on, teeb meid rõõmsaks. Veel parema enesetunde saavutamiseks tasub seda tänutunnet teistega jagada. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles