Kümme asja, mille pärast sa ei tohiks kunagi vabandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui palju oled sa täna kellegi ees vabandud? Inimesed kipuvad liiga tihti oma tegude pärast vabandama, kuigi alati ei ole seda mõistlik teha.

Muidugi peab vabandama siis, kui sa tegid või ütlesid midagi valesti. Kuid paljud inimesed vabandavad tihti ka nende asjade pärast, mis ei ole üldse nende süü, ning ei pane seda ise tähelegi. Women’s Health Magazine toob välja kümme olukorda, mille pärast iial vabandada ei tohiks:

  1. Mingis asjas hea olemise eest – Kui sa võidad sõpradega mängides lauamängu või oled milleski muus parem kui teised, siis selle eest ei pea kunagi vabandust paluma. Ole selle üle uhke ning ära tunne ennast süüdi selle pärast, et teistel halvemini läks.
     
  2. Kui keegi läheb sulle vastu – Näiteks ühistranspordis sõites on tüüpiline stsenaarium, et keegi läheb sulle vastu, kuid sina automaatselt vabandad tema ees ise.
     
  3. Kui sa ootad oma tellimust kaua – Kohvikus midagi tellides ei pea sa end halvasti tundma, kui sinu tellimusega kaua aega läheb. Sina siiski maksad selle eest.
     
  4. Kui sa võtad aega, et mõelda mingi tähtsa otsuse üle pikemalt järele
     
  5. Külalistele valmistatud toidu pärast – Kui sinu külalistel on pretensioone, siis oleksid nad pidanud ise süüa tegema. Ning sa ei tohi oma enda loomingut kunagi maha teha!
     
  6. Oma välimuse pärast – Sinu riietus, juuksed või meiki ei pea olema kogu aeg perfektsed. Elus on palju olulisemaid teisi asju.
     
  7. Kui vajad aega üksi olemiseks – See on mõistetav ja vajalik, mitte isekas tegu.
     
  8. Kui sa palud oma partneril teatud poosi proovida, mis sulle rohkem meeldib kui temale
     
  9. Kellegi arvamusega mittenõustumise pärast – Kui sa esitad oma vastuargumendi põhjendatult ja viisakalt, siis on sul täielik õigus seda teha.
     
  10. Nutmise pärast – Igaühel on õigus oma tundeid väljendada. See on lausa vajalik!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles